Model Sophia Hadjipanteli heeft de meest besproken wenkbrauwen van het internet

Gepubliceerd op 14 september 2017 door Laure Vandendaele
Model Sophia Hadjipanteli heeft de meest besproken wenkbrauwen van het internet

Sorry Cara, er is een nieuwe Queen of Amazing Brows in Town. Instagram model Sophia Hadjipanteli is - gewild of niet - de voortrekker van de #unibrowmovement.

Sophia_Hadjipanteli_unibrow_wenkbrauwen
foto: Instagram @sophiahadjipanteli

Wie model Sophia Hadjipanteli één keer heeft gezien, vergeet haar nooit meer. Toch zijn het niet alleen haar helblauwe ogen of volle lippen die een blijvende indruk nalaten. De blondine heeft een indrukwekkend stel wilde zwarte wenkbrauwen die net boven haar neusbrug met elkaar verbonden zijn. Sophia heeft een unibrow en dat weet ze. Terwijl het merendeel van de vrouwen ieder ontsierend haartje met een pincet of bezoekje aan het schoonheidssalon laten verwijderen, houdt het Cypriotische model de boel na jaren van epileren tegenwoordig liever zoals het is. Niet om een of ander rebels statement te maken maar gewoon omdat haar wenkbrauwen nu eenmaal deel uitmaken van wie ze is. “Mijn ouders en broer hebben ook prachtige wenkbrauwen dus ik heb me er als kind nooit vragen bij gesteld”, vertelt ze aan Harper’s Bazaar.

Mislukt DIY-project

De donkere kleur dankt ze dan weer aan een DIY-projectje met een onverwachte afloop. “Ik zag een YouTube-filmpje waarin een meisje aan wenkbrauwen kleurde. Ik probeerde het ook, maar deed iets verkeerd en kleurde ze donker zwart”, zegt ze. “Mijn broer vond dat het me eigenlijk wel stond”, zegt ze. Sindsdien kleurt de marketing studente haar wenkbrauwen bij wanneer de blonde haartjes tevoorschijn komen.

Net als Frida Kahlo

sophia hadjipanteli unibrow frida kahlo
foto: Instagram @sophiahadjipanteli

Dankzij haar donkere doorlopende wenkbrauwen is de vergelijking Frida Kahlo nooit veraf. Ook zij weigerde aan het heersende schoonheidsideaal te voldoen en liet gezichtsbeharing zoals die was. Op vraag van haar volgers poseerde Hadjipanteli eerder deze maand als de iconische Mexicaanse kunstenares. “Zij heeft de weg geëffend voor mensen zoals ik”, schreef het model bij het plaatje.

Sophia’s wordt door velen geprezen om haar non-conformistische look waarmee ze de heersende beautystandaarden aan de kaak stelt. Maar tussen de meer dan 63.000 volgers zijn er ook een die niet begrijpen waarom ze bewust met een opvallende unibrow door het leven gaat. Wakker ligt de studente er alvast niet van. “Mensen moeten mijn doorlopende wenkbrauwen niet tof vinden. Met mijn look wil ik aantonen dat mensen de keuze hebben om te doen wat ze willen. Persoonlijk vind ik dat ik er beter uitzie op de manier. Als iemand het daar niet mee eens is, is dat geen probleem,” aldus Hadjipanteli. “Het is niet dat ik anderen wil aansporen om ook een unibrow te laten groeien. Als ik het leuk vind, laat me dan.”

Geen fase

Hoewel het er niet naar uitziet dat het model binnenkort een wenkbrauwsalon zal binnenstappen, wil ze zich niet door één look laten definiëren. “Ik zie mijn opvallende wenkbrauwen als eyeliner of rode lippenstift. Wie weet ben ik het binnen een paar jaren moe, maar dan zal ik terugkijken en denken: dat was een coole look! Maar zolang mensen er niet in slagen om het anders zijn van anderen te aanvaarden, blijven mijn wenkbrauwen zoals ze zijn!”

Bronnen: harpersbazaar.com, Instagram