H&M opent webshop in de Verenigde Staten

Gepubliceerd op 1 augustus 2013 door Laure Vandendaele
H&M opent webshop in de Verenigde Staten

H&Mwebshop

Dertien jaar nadat H&M een eerste vestiging in de Verenigde Staten opende, kunnen Amerikaanse klanten de collecties van de Zweedse confectieketen ook online shoppen. Vandaag lanceert H&M een webshop voor de Verenigde Staten. Dat maakte de keten zelf via Twitter en Facebook bekend. Click 'n shop!

Het mag misschien verbazen dat H&M zijn pijlen niet eerder op de Amerikaanse online markt richtte. Andere Europese markten kregen de afgelopen jaren de voorkeur. Toch moeten de Amerikaanse klanten zich niet tevreden stellen met een eenvoudige webshop. H&M pakt uit met een geavanceerde en vernieuwde app en een overzichtelijke webshop (waar ook de interieurcollectie van H&M te koop wordt aangeboden). Vanaf de herfst zal H&M in de Verenigde Staten voor het eerst met post order magazines werken.

Op vrijdag 2 augustus krijgen online shoppers als eerste de kans om te collectie die in februari tijdens de modeweek in Parijs (de fancy en iets duurdere The Paris Collection) werd voorgesteld te bestellen. Dat is een dikke maand voor de lijn in de winkels verkrijgbaar zal zijn.

H&M Life, het sociale media platform van de multinational, blijft evolueren. Zo lanceert de kledingketen '50 States of Fashion, een wedstrijd waarbij 50 bloggers (telkens uit een verschillende staat) een winnende look selecteren uit de eerste online aankopen van Amerikaanse klanten.

En wanneer zijn wij aan de beurt? Navraag bij H&M leerde dat een Belgische H&M webshop nog niet voor binnenkort is. Als het zo ver is, kom je het uiteraard hier te weten!

www.hm.com