De perfecte huid: welk verzorgingsproduct mag je niet vergeten?

Geüpdatet op 1 maart 2018 door ELLE Partner
De perfecte huid: welk verzorgingsproduct mag je niet vergeten?

Het is klein maar ongelooflijk krachtig. We hebben het over... serum! Dit schoonheidsproduct, dat vrouwen al te vaak vergeten, geeft je huid een echte boost. 

De meeste vrouwen gebruiken dagelijks een make-up remover, een reiniger en een hydraterend product. Dat is goed ... maar niet voldoende! Als je je huid immers goed wil verzorgen, is serum HET product dat je niet mag vergeten.

SERUM = SUPERHELD VOOR JE HUID

Wat doet een serum? Serum dient om de huid voor te bereiden op andere verzorgingsproducten en maakt de huid stralender, steviger en zachter. Het wordt dus aanvullend op je dagelijkse gezichtsverzorging gebruikt. Het geeft je huid een extra boost en wordt dagelijks aangebracht of als kuur om het natuurlijke evenwicht van je huid te herstellen, bv. bij het wisselen van de seizoenen.

Hoe werkt het? Het gaat om een intensief verzorgingsproduct vol actieve bestanddelen dat als een energie-shot voor de huid werkt. De fluweelzachte, vloeiende en lichte textuur is speciaal ontwikkeld om diep in de opperhuid door te dringen en snel resultaat te geven.

Hoe moet je kiezen? Stel jezelf de vraag: welk huidprobleem wil ik eerst aanpakken? Ongemak, pigmentvlekken, roodheid, acne, rimpels en kraaienpootjes? Kies het serum in functie van je grootste probleem en breng na het serum een vochtinbrengende crème aan om de werking compleet te maken. Let op: serum alleen beschermt je huid niet voldoende tegen dehydratatie en agressies van buitenaf!

Wanneer en hoe aanbrengen? Serum wordt 's morgens en 's avonds aangebracht, op een perfect schone huid, en voor de hydraterende verzorging. 

Ontdek het favoriete serum van de journalisten van het ELLE BEAUTY TEAM >>>

1/

WARM AANBEVOLEN VOOR NA DE VAKANTIE

Onze schoonheidsspecialisten hebben unaniem gekozen voor het nieuwe Double Serum van Clarins als hun favoriete product voor na de vakantie.

Waarom? Omdat na de vakantie, na herhaaldelijke blootstelling aan de zon, hun huid nood heeft aan intensieve verzorging om de effecten van UV tegen te gaan die de huidveroudering versnellen.

De perfecte huid: welk verzorgingsproduct mag je niet vergeten? - 1
Double Serum Clarins - 115 euro voor 50 ml.

 Deze 8e generatie van Double Serum - gelanceerd in 1985 - is een van de meest complete anti-ageingbehandelingen op de markt en stimuleert de vijf vitale functies van de huid: vernieuwing, zuurstofvoorziening, voeding, hydratatie en bescherming.

Waarom houden ze ervan? De unieke dubbele formule combineert twintig van de krachtigste plantenextracten op het gebied van anti-ageing met kurkuma-extract dat rijk is aan turmerone (een molecuul dat zich op de receptoren op het celoppervlak richt, de cellulaire communicatie bevordert en de vitale functies van de huid stimuleert), voor een zichtbaar effect op tekenen van huidveroudering.

Na een maand behandeling: de huid is steviger en de rimpeltjes zijn zichtbaar verminderd. De tint is frisser en egaler. De huidtextuur is glad en de poriën zijn minder zichtbaar.

Extra troef: een slimme verpakking. Met het nieuwe drukknopsysteem met wieltje kan de dosis van het product worden aangepast volgens de behoeften van de huid, het klimaat of de seizoenen.

De perfecte huid: welk verzorgingsproduct mag je niet vergeten? - 2

Een kleine druppel:

  • voor gemengde tot vettige huidtypes
  • in de zomer
  • in een warm en vochtig klimaat

 

Een grote druppel:

  • voor normale, droge en gevoelige huidtypes
  • in de winter
  • in een koud en droog klimaat

Clarins Double Serum is te koop in parfumeriezaken voor 115 € (50 ml) of 85 € (30 ml).

Dit artikel is gerealiseerd in samenwerking met Clarins.