ELLE Summer Tour: 10 adresjes om te ontdekken in Leuven

Geüpdatet op 30 augustus 2017 door ELLE België
ELLE Summer Tour: 10 adresjes om te ontdekken in Leuven

Voor de Elle Summer Tour 2017 reist je favoriete magazine het hele land door, om lezers te ontmoeten en om in elke stad de leukste adresjes voor te stellen!

Dit keer stopt onze elektrische bolide in het immer gezellige Leuven. Het ELLE Team verwacht je op vrijdag 1 september in Hal 5 (Kessel-Lo) voor een namiddag vol verwennerijen. Die worden je aangeboden door Dyson, Lancôme, Lillet, Spa, Sweet Lemon, Starbucks en Tao. De pret begint om 15u, mis het niet!

Maak van de gelegenheid gebruik om onze 10 favoriete, Leuvense adresjes te ontdekken (zie verder) en cruise lekker mee in onze supercoole Renault Zoë, of kortweg 'ons Zoë'.

Skate- en boardshop Twits 

Simpelweg de coolste, leukste, beste skateshop van België. Eigenaars Jones en Fenna zijn zelf fervente boarders, en dat merk je aan de vibe in de winkel. Twits is het middelpunt van een levendige skate- en snowboardscene die tot ver buiten Leuven reikt. Behalve tonnen gezelligheid vind je hier supercoole outfits voor elk seizoen, kwalitatieve skate- en snowboardgear, originele gadgets en natuurlijk Jones zelf: de grote sympathieke teddybeer die je altijd bijstaat met het beste advies. More skate, less hate!

twits.be
Parijsstraat 52
Leuven

1/

Unieke juwelen: Lasso

Ben je op zoek naar een once-in-a-lifetime-juweel, dat helemaal perfect moet zijn? Look no further! Lasso-oprichters en soulmates Sanne en Sofie zijn allebei edelsmid van opleiding en ze nemen graag de tijd om je met raad en daad bij te staan. In deze eigenzinnige juwelenwinkel vind je zowel eigen creaties als ontwerpen van andere creatieve genieën. De stijl is hedendaags, met een klassieke knipoog. De prijzen variëren van zeer betaalbaar tot 'het mag al eens iets kosten'.

lassojewelry.com
Parijsstraat 10
Leuven

2/

Eerlijke mode: Harvest Club

Boetiek gespecialiseerd in mode vervaardigd met respect voor mens en milieu. Behalve kleding en accessoires vind je hier ook leuke gadgets en zelfs mooi opgeblonken en übergezonde kamerplanten. Eigenares Stefanie heeft een doe-het-zelf ingesteldheid. Eens per maand wordt er in de winkel een Cîme-workshop georganiseerd, waarbij je zelf een verzorgingsproduct maakt en je de fijne kneepjes van de hand- en gelaatsverzorging leert. Bij Harvest oogst je niet alleen leuke fair fashion outfits, maar ook tonnen inspiratie. Check facebook en instagram!

www.harvestclub.be
Dirk Boutslaan 3
Leuven

3/

Italian resto Baracca

Italian Food Fuel, luidt de tagline van dit restaurant, oftewel: Italiaanse keuken met een twist. Bij Baracca ben je aan het juiste adres voor een overheerlijke pizza uit de kingsize oven, maar ook voor een originele selectie 'social bites'. Hier krijgt het 'sharing is caring'-principe een culinaire draai. Probeer zeker de het zachtgegaarde eitje, de vitello tonnato, de krokante pizza en trakteer jezelf op een heerlijke cocktail. Pal in het centrum, en het is goed toeven op het terras. Tijdig reserveren is de boodschap!

www.baracca.be
Tiensestraat 34
Leuven

4/

Curiositeitenwinkel Animaux Spéciaux

"We make treasures for those who long for beauty, wonder and spectacle", staat er te lezen op de website van Animaux Spéciaux. Een glasgeblazen kwal, een opgezet eendje of een bizarre publicatie uit lang vervlogen tijden? Eigenaar/taxidermist Jeroen Lemaître heeft het allemaal in zijn 'Wunder winkel'. Lemaître beseft maar al te goed dat hij geen alledaagse job/shop heeft, en wie graag wil weten hoe je als jonge gast in de wereld van de taxidermie terecht komt, moet zeker dit interview eens lezen. Animaux Spéciaux is de perfecte plek voor al wie van curiositeiten houdt.

www.animauxspeciaux.be
Mechelsestraat 73
3000 Leuven

5/

Kies voor stijl: Liv

De Mechelsestraat is de gezelligste winkelstraat van Leuven, met hoofdzakelijk kleine boetieks en een paar veelbelovende nieuwkomers. Liv is de relatief jonge multibrandwinkel van Evelyne, een eigenzinnige Leuvense met een voorliefde voor Scandinavische en Franse merken als Samsoe&Samsoe, By malene Birger, Anine Bing, Gat Rimon, The kooples, Vanessa Bruno Athé, Designers remix... Voel je je thuis in steden als Stockholm, Kopenhagen en Parijs? Dan ben je bij Liv aan het juiste adres!

Liv-store.com
Mechelsestraat 16
3000 Leuven

6/

Leivese volksstaminee: Leuven Central

Ne volksstaminee oep ze Leives en alleman es welkum! Jong en oud vind elkaar hier, studenten, bomma'kes en feestneuzen van divers pluimage. De spaghetti is waarschijnlijk de lekkerste van Groot-Leuven, en ook de ballekes in tomatensaus, de escargots, de pistolets en  en de huisgemaakte aperitiefhapjes zijn met veel liefde bereid. Eerst 'een goei fond'ke leggen' en daarna eens goed doorzakken, Leuvenser wordt het niet. De juiste muziek, een gezellig terras en sympathiek volk achter de bar. Leive Kermis en jaarmarkt op 4 september? Hie moette zèn!

Leuven Central
Margarethaplein 3
3000 Leuven

7/

Design meets koffie: Plek

Een superleuke binnenhuisshop waar je ook terecht kan voor cadeautjes, kamerplanten, een lekker gebakje, koffie of gewoon wat huiselijke gezelligheid. De meubels en decostukken zijn eerlijk en betaalbaar, ethisch en esthetisch. Je kan eigenhandig aan de slag in de DIY-hoek, met tools, materialen en handleidingen voor doe-het-zelvers. Pik een workshop mee, of zet je met je krant aan de bar voor een glas ijsthee of lekkere bubbels. Kan allemaal. Inspiratie vind je met hopen op de Plek-instagram!

www.plekshop.be
Mechelsestraat 123
3000 Leuven

8/

Leuke outfits: Luz de Lux

Vrij vertaald: in het licht van de luxe. Luz de Lux laat zich losjes zuiders inspireren en dat komt tot uiting in classy outfits, lichtheid en nonchalance. City chique of casual, extreem uniek of makkelijk te combineren, hier vind je een grote verscheidenheid aan merken, waaronder French Connection, Des Petits Hauts, Leon & Harper, Julia June, Sud Express, C'est beau la vie... En natuurlijk ook een ruime keuze aan accessoires: schoenen, tassen, juwelen, sjaals... Als je hier geen leuke outfit scoort, moet je dringend je vestimentaire mening bijschaven. Wat we ook altijd kunnen appreciëren: ruime pashokjes, grote spiegels en een gezellige zithoek voor moegeshopte vriendjes of kinders.

www.luzdelux.be
Parijsstraat 40
3000 Leuven

9/

Lekker chillen: Bar Berlin

De ideale plek om je voeten omhoog te leggen na een intens dagje shoppen. De sfeer is gemoedelijk en het publiek is divers. Uiteraard drink je hier lekkere koffie, thee en chocomelk, maar ook de lunch en de gebakjes mogen er zijn. De vriendelijke bediening en het occasionele live optreden krijg je er gratis bij. Via facebook blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, concerten en het lekkers op de kaart.

Brusselsestraat 115
3000 Leuven