Tutorial: mascara aanbrengen als een pro

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Tutorial: mascara aanbrengen als een pro

Grotere ogen, langere, dikkere, zwartere wimpers … Droom jij er ook van? Met een goede mascara en enkele tips van een professional creëer jij zelf reeënogen.

De ogen zijn de spiegel van de ziel en onze belangrijkste vector van emoties. Om die reden hechten talloze vrouwen veel belang aan de keuze van hun mascara, hét schoonheidsproduct bij uitstek om de blik te verfraaien.

Met de tips van Suana Brahimllari, nationale make-up artist van beautymerk Lancôme, onze partner voor de ELLE SUMMER TOUR 2017, heb jij XXL-wimpers in een handomdraai.

Mascara Lancôme Monsieur Big - 30 euro.

Voor deze tutorial gebruikte Suana de gloednieuwe volumemascara van Lancôme, Monsieur Big (aan te kopen via deze link naar de webshop van Planet Parfum). Met zijn diepzwarte kleur sublimeert hij je blik onmiddellijk. Hij lost zijn belofte in van langere en dikkere wimpers, donkerder dan ooit. Dankzij de stevige, ronde borstel met lange haartjes en een reservoir breng je het product in één keer op beide ogen aan.

STAP VOOR STAP:

1° Voor een valse-wimpereffect: druk de borstel zachtjes tegen de wortels van de wimpers. Rol de wimpers voorzichtig rond de borstel terwijl je opwaarts beweegt en trek ze zoveel mogelijk naar boven. Om klontertjes tegen te gaan, kun je tijdens het aanbrengen ook een zigzagbeweging maken.

2° Voor extra volume kun je zonder problemen meerdere opeenvolgende lagen mascara aanbrengen. Met Monsieur Big hoef je het borsteltje immers niet voortdurend opnieuw in de tube te dompelen (waardoor de pasta sneller uitdroogt). Draai de borstel gewoon rond zijn as en er komt een nieuwe dosis product vrij.m

Voor een intense blik mag je vooral niet vergeten de onderste wimpers mee aan te zetten. Wil je je ogen groter doen lijken? Ga voor een optisch effect en trek je wimpers in de richting van de buitenzijde van het oog.

Ga je nog een avondje stappen na het werk ? Tijd om je make-up bij te werken! Voortaan hoef je je ogen niet eens meer af te schminken. Breng gewoon een nieuw laagje mascara aan op de bovenste wimpers om je ogen te accentueren. Met deze tip voorkom je niet alleen klonters maar verleen je de wimpers ook meer volume en kleur.

RESULTAAT

Make-up artist : Suana Brahimllari

Model : Valerie Brems - Mirror of Fashion

Foto’s : Frédéric Sablon