De hottie van de dag: Adrian Romanowski

Gepubliceerd op 17 augustus 2017 door ELLE België
De hottie van de dag: Adrian Romanowski

Ogen zo blauw als de zee, waar je bijna in verdrinkt. Jong, aantrekkelijk en met zijn twee voeten stevig op de grond. Adrian, new face bij YC Models in Brussel vertelt ons hoe het is om een mannelijk model te zijn.

Wat is voor mannen dé motivatie om als model aan de slag te gaan? 

Eerst en vooral de erkenning van het grote publiek, maar ook (en vooral) de artistieke kansen, de reizen en de ontdekkingen. Modellenwerk opent een hele nieuwe wereld voor je. De modewereld daagt me uit en ik ga elke uitdaging met veel plezier aan.

Hoe staat je omgeving tegenover je carrière? 

Mijn familie en vrienden staan er vrij neutraal tegenover: ze beschouwen het als een beroep met een bepaalde charme, maar ook als iets vluchtigs. Ook al hadden mijn ouders liever gehad dat ik me wat meer concentreerde op mijn studies, weet ik dat ze toch trots zijn op mijn succes als model.

Welke obstakels hebben er zoal op je pad gelegen? 

Mijn grootste uitdaging is om vertrouwen in mezelf te hebben. Verlegenheid is een groot nadeel in dit soort beroep, maar ik weet dat dit zal afnemen naarmate ik meer ervaring opdoe.

1/

Wat vind je het leukste aan dit beroep? 

Dankzij mijn modellenwerk leer ik enorm veel bij: ik ontmoet steeds nieuwe mensen en ontdek talloze nieuwe plekken. Die kansen zou ik in een andere context misschien nooit hebben gekregen.

Vertel eens wat meer over je achtergrond? 

Ik ben opgegroeid op het Franse platteland. Mijn familie komt uit de middenklasse en is Frans en Duits.

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

Eerst en vooral mijn hogere studies afmaken. Dan wil ik in mijn modellencarrière, samen met de hulp van YC Models, tot op de top van de ladder klimmen en zelf op billboards blinken. Maar mijn grootste ambitie is om zoveel mogelijk opdrachten en ervaringen als model op te doen zodat ik mezelf en mijn carrière maximaal kan ontwikkelen.

2/

Hugo Azagra, agent van Adrian bij YC Models, verduidelijkt zijn missie : 

Er zijn verschillende aanpakken als agent van een model, met het management maar ook met de verschillende uitkomsten. In het algemeen ben je ofwel agent voor vrouwelijke modellen ofwel voor mannelijke modellen. Ik ben daar een uitzondering in: ik ben agent voor beiden. Daar ben ik heel blij mee want het maakt mijn werk veel interessanter en universeler. Momenteel ben ik agent van vrouwelijke modellen bij IMM en van mannelijke modellen bij YC Models.

Bij vrouwelijke modellen is de markt belangrijker, de concurrentie veel sterker en de druk hoger waardoor de context des te gevoeliger is. De criteria voor een vrouw zijn bovendien veel strikter dan voor een man vooral als het aankomt op maten. Zo is het een pak gemakkelijker voor een man om een sportief en gezond uiterlijk te hebben. Voor vrouwen in dit beroep vereist dit een bepaalde regelmaat.

Als agent moet je ook in staat zijn om de juiste aanpak te vinden, afhankelijk van of je werkt met een jongen of meisje. Ook de leeftijd, de ontwikkeling en hun persoonlijke karakters spelen zijn hierbij van belang. In ons beroep moet je eigenlijk ook een beetje psycholoog kunnen zijn.

De reden waarom ik 's ochtend met plezier uit bed stap? De passie voor mijn beroep. Mijn job stelt me in staat om vaak interessante mensen te leren kennen en te begeleiden! Elke dag is anders en met boordevol nieuwe uitdagingen: I love it.