Dit is ‘de mooiste tiener ter wereld’

Gepubliceerd op 1 augustus 2017 door Laure Vandendaele
Dit is ‘de mooiste tiener ter wereld’

De Nederlandse Lotte van der Zee werd Guatemala verkozen tot Miss Teenager 2017. De 18-jarige liet meer dan 30 missen achter zich.

Sommige meisjes brengen hun tienerjaren door op de schoolbanken, anderen worden tijdens internationale missverkiezingen tot 'de mooiste tiener ter wereld' verkozen. Het overkwam de 18-jarige Lotte van der Zee toen ze afgelopen weekend een kroontje én de titel van 'Miss Teenager 2017' in ontvangst mocht nemen. Een hele verrassing voor het meisje uit Enschede want de mooie brunette legde niet helemaal een vlekkeloos parcours af. Toen ze de vraag kreeg wat een Miss Teen Universe in zich moet hebben, kampte van der Zee plots met een black-out. "Te zenuwachtig", zei ze achteraf. Gelukkig wierp Lottes vader zich op als haar redder in nood door bij zijn dochter op het podium te klimmen en haar na een korte vertaling van de vraag weer op de rail te krijgen. De jury was duidelijk gecharmeerd en Lotte kreeg aan het einde van de avond gewoon het kroontje opgezet.

Dit is 'de mooiste tiener ter wereld' - 1

Dat is trouwens niet haar eerste exemplaar want van der Zee is allesbehalve een groentje in het verkiezingswereldje. In mei 2016 werd ze in de juniorcategorie verkozen tot Miss Beauty of Overijssel en in september van datzelfde jaar werd ze Miss Teen of the Netherlands.

Naast Miss is Lotte voorlopig ook student. Ze volgt een opleiding Beauty en Wellness in het Nederlandse Almelo maar zal de komende weken en maanden niet iedere dag op de schoolbanken te vinden zijn. Haar nieuwe titel brengt heel wat verplichtingen met zich mee. Zo zal de mooie tiener binnenkort al zetelen in de jury van een Belgische missverkiezing.

Heeft de miss ook een mister? Van der zee houdt de lippen stijf op elkaar. "Dat is privé". Wel ontvangt de nieuwbakken miss heel wat berichtjes en felicitaties en dat vindt ze allemaal "superleuk".