Dit is de populairste jurk ter wereld

Geüpdatet op 26 juli 2017 door Isabelle
Dit is de populairste jurk ter wereld

Of toch voor het moment -zo gaat het nu eenmaal met trends. 

Zegt de naam Christy Dawn je niets? Daar zal snel verandering in komen. Het duurzame kledinglabel uit LA breekt momenteel potten op Instagram en maakt naam als 's werelds snelst uitverkopende modemerk. De gelijknamige ontwerpster achter het label brengt vintage geïnspireerde jurken met een twist en dàt is een combinatie die blijkbaar aanspreekt. Haar boho ontwerpen, inclusief bruidsjurken, worden online druk gedeeld en getraceerd, maar daar knelt het schoentje juist: precies omwille van haar duurzame filosofie, kan Dawn geen al te grote stocks aanleggen. Ze werkt met zogenaamde deadstock materialen -restjes stof van andere modehuizen- en kan daarom geen gigantische oplages voorzien. Meer zelfs: haar jurken zijn vaak slechts per één of twee exemplaren beschikbaar en dat maakt ze nòg begeerlijker dan ze al zijn.

Vooral één bepaald model, de Lennon jurk, maakt heel wat emoties los. Van zodra Dawn een goed stuk stof in handen krijgt, maakt ze er een nieuwe versie van, maar dat gaat aan een tergend traag tempo. Resultaat: de jurk bestaat ondertussen in tal van verschillende prints en kleuren. Telkens er een nieuw exemplaar van bestaat, wordt dat op Instagram aangekondigd, waarna het geheid binnen het uur weer uitverkocht raakt. De tragische reacties op het missen van de #Lennondress spreken boekdelen: echt iédereen wil dit duurzaam stukje stof. Waar de hele commotie om draait? Je ontdekt het hier:

Een label om heel goed in de gaten te houden dus, of je nu je eigen Lennon jurk wil of niet. Meer boho pracht ontdek je via Christy Dawn.