Top 5 meest dramatische sterrenhuwelijken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Top 5 meest dramatische sterrenhuwelijken

sterrenhuwelijkenEen beetje filmster beschikt per definitie over een verhoogde zin voor drama. Als het de mooiste dag van hun al niet zo bescheiden leven betreft, halen de sterren pas alles uit de kast om gasten en toekomstige wederhelft te verbluffen. Niet altijd het beste recept voor een gezegend huwelijk, wel voor een geslaagd feestje! De 5 meest dramatische plechtigheden op een rijtje:

1/
Madonna & Guy Ritchie

Madonna
Het was niet de eerste keer dat Madonna zich in een bruidsjurk hees, toen ze in 2000 haar jawoord gaf aan Guy Ritchie. Om aan te tonen dat het deze keer wel menens –nu ja…- was, koos ze voor de gelegenheid een ultra streng exemplaar, eentje die de vergelijking met haar zeer heilige naamgenote Maria niet uit de weg ging.

Verder verliepen de feestelijkheden, georganiseerd in een Middeleeuwse burcht in de Highlands, volledig in Schotse sfeer. Gasten –waaronder Stella McCartney, Sting en bruidsmeisje Gwyneth Paltrow- werden op een tartan & kilt dress code getrakteerd, alsook tonnen zalm en liters champagne. Kersje op de taart: traditionele dans en doedelzak.

Oh ja, voor we het vergeten: Guy Ritchie liep er ook ergens rond.

2/
David & Victoria Beckhambecks
Nog een koppel dat graag aan Bijbelse symboliek doet: David en Victoria Beckham. Zij trouwden in 1999  en dat gebeurde–trouw aan hun nineties gewoonte- in op elkaar afgestemde outfits. Een wit pak voor hem, een maagdelijke Vera Wang jurk voor haar –die laatste afgewerkt met een extravagante kroon, kwestie van aan te tonen wie toen al de baas was. Gelukswensen ontvingen ze gezeten op gouden tronen, terwijl hun kinneke Jezus –oftewel de vier maanden oude Brooklyn- het gebeuren vanuit een gouden kribbe gadesloeg.

De ceremonie in een Ierse burcht werd bekroond met een spectaculaire bruidstaart, waarop naakte sculpturen van het koppel hun niet zo Bijbelse toekomstplannen als lingeriemodellen en –ontwerpers reeds blootlegden…

3/
Salma Hayek & Francois-Henri Pinault

Salma 1
Trouwfeestje organiseren? Laten we Venetië platleggen! Dat is wat Salma Hayek gedacht moet hebben toen ze in het huwelijksbootje stapte met de schatrijke Francois-Henri Pinault –en terloops het bootverkeer van de Italiaanse stad blokkeerde. Nadat ze elkaar tijdens een intieme ceremonie het jawoord gaven, besloten beiden in een Venetiaans paleis het feestje over te doen in het bijzijn van hun beroemde vrienden. Drie dagen lang werd de Dogenstad dan ook overspoeld door sterren als Penelope Cruz, Charlize Theron en Bono –elk met eigen entourage en legertje veiligheidsmensen. De toeristen zullen weinig monumenten hebben gefotografeerd dat weekend.

Luca GhidoniActrice Ashley Judd op weg naar het feestje -goed voor een heuse file...

4/
Elizabeth Hurley & Arun NayarlizOok Elizabeth Hurley keek niet op een dag of zeven om haar huwelijk te vieren.  Zij en Arun Nayar organiseerden in 2007 feestelijkheden die een week in beslag namen en respectievelijk in Engeland en zijn thuisland India plaatsvonden. De bruid stapte een eerste keer naar het altaar in een traditionele witte bruidsjurk van Versace en herhaalde dat enkele dagen later tijdens een Indiase ceremonie in een roze sari –eveneens van het Italiaanse label. Het hele gedoe werd uitbundig vastgelegd door Hello magazine, een speciaal nummer dat de ondertussen ex-geliefden nu wel de kriebels zal bezorgen.
5/

Kim Kardashian & Kris Humphries

KimWegens legendarisch kort huwelijk leek het ons niet eens de moeite om Kims ex-hubby Kris Humphries op de foto te zetten. Wel kunnen we zeggen dat de Kardashian clan kosten noch moeite spaarde voor dit gezonken huwelijksbootje en van plan is dat te overtreffen voor Kims volgende trouwpartij. De toekomstige mevrouw Kanye West zou zomaar eventjes het paleis van Versailles op het oog hebben...

Kleine tip, Kim: misschien toch maar niet voor Vera Wang gaan deze keer. Prachtig, maar het heeft je niet veel geluk gebracht...