Raf Simons over zijn nieuwe Eastpak-collectie

Geüpdatet op 15 februari 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Raf Simons over zijn nieuwe Eastpak-collectie

Raf Simons is zonder twijfel een van de meest relevante modeontwerpers van het moment. Sinds hij aan het roer van Calvin Klein staat, wordt hij ook in Amerika op handen gedragen. Vanaf vandaag ligt zijn vijfde capsulecollectie voor rugzakkenlabel Eastpak in de winkels.

Wat maakt Eastpak voor jou zo bijzonder?

De connectie met de jeugd, het wederzijds begrip en respect.

Hoe is de samenwerking eigenlijk tot stand gekomen?

Zeer natuurlijk en spontaan. We wilden luxueuze mannenmode dichter bij de kids op straat brengen. Van daaruit is het verder geëvolueerd.

Wat zijn de gelijkenissen tussen de Eastpak-lijn en je eigen collectie?

We zien de samenwerking niet als een afzonderlijke capsule, maar als een deel van de seizoenscollectie. Op basis van de materialen, volumes en specifieke silhouetten creëren we de Eastpak-collectie.

Raf Simons,Eastpak,rugzak,collab,samenwerking,New York,Calvin Klein
De RS Volume Topload komt in twee afmetingen, S en L

Op welk soort outfit past een rugzak best?

Een rugzak werkt met elke look. Het gaat over een attitude, meer dan over een outfit.

Op welke manier beïnvloedt New York, je nieuwe thuisstad, je inspiratie en ontwerpproces?

New York is erg inspirerend, op de eerste plaats de mensen, maar ook de verschillende buurten, de architectuur, de kunstscene... Inspiratie ligt er voor het rapen, maar het ontwerpproces verandert daarom niet per se. We gaan nog altijd naar de stofbeurzen en het team werkt nog altijd even nauw samen.

Je nieuwe Eastpak-lijn gaat over 'empowerment', over politiek engagement. Op welke manier kan mode politiek relevant zijn?

Via mijn shows probeer ik een relevante dialoog op gang te brengen, iets te doen waar mensen zich goed bij voelen. Sommigen hebben daar misschien een hekel aan, zij kunnen ergens anders terecht. Maar het is beter iets, dan niets te doen...

Rugzak van canvas, nylon en leer, versie S, 180€ en versie L, 200€. Via eastpak.com