Interview: Zayn Malik over zijn collectie voor Versus

Geüpdatet op 22 februari 2019 door Marjolijn Vanslembrouck
Interview: Zayn Malik over zijn collectie voor Versus

Tienermeisjes aller landen, verenigt u! Zayn Malik - popster/mode-icoon/seksgod - tekende een capsulecollectie voor Versus. En die is even cool én hot als de artiest zelf. In een exclusief interview vertellen hij en Donatella Versace hoe de samenwerking tot stand kwam.

Zayns persoonlijke kledingstijl in twee woorden? Recuperatie en ‘customization’. Twee termen die ook van toepassing zijn op zijn capsulelijn voor Versus. Alsook: sportief en stedelijk, technisch en functioneel, eco en logo. De ideale cocktail voor millennials, want aangezien Zayn een van de gezichten van die generatie is, wist hij hun wensen en noden perfect te vatten. Als we hem en Miss Versace mogen geloven, stond de samenwerking in de sterren geschreven.

Wat was de eerste indruk toen jullie kennismaakten?

Donatella: “Ik wist meteen dat ik met hem wou samenwerken, meer dan een simpele collaboratie. De capsulelijn is echt een huwelijk van verschillende creatieve geesten.”
Zayn: “Het was een erg fijne ontmoeting, ik kon me altijd al uitstekend in haar creatieve ideeën vinden.”

Zayn-Malik,Zayn,Donatella-Versace,Versace,Versus,capsulecollectie,collectie
Long sleeve crop top, 175€ / nylon broek, 195€ / nylon bomber jasje, 695€

1/

Hoe zou je de Zayn-stijl beschrijven en hoe wordt die naar de collectie vertaald?

Donatella: “Zayn houdt ervan stukken te customizen en te personaliseren. Dat is een belangrijk thema in de lijn voor Versus, het lijkt alsof we hem stukken gaven waarop hij zijn eigen stempel drukte. De graffiti en broderie op de jasjes van ecoleer vind ik geweldig, dat zijn unieke stukken. In elk stuk zie ik de specifieke stijl en persoonlijkheid van Zayn.”

Zayn-Malik,Donatella-Versace,Versace,Versus,capsulecollectie,collectie
Perfecto van eco-leer, 1080€

Wanneer besloten jullie om samen te werken?

Zayn: “Na het MET-gala van vorig jaar (waar hij metalen armstukken van Versace droeg). Het was een natuurlijke gang van zaken. Donatella had opnieuw zin om met me te werken en nam contact met me op. Toen ik opgroeide in Badford, Engeland, had ik nooit gedacht dat ik op een dag mijn eigen collectie zou ontwerpen.”

Kan je de capsulelijn beschrijven?

Donatella: “ZAYN X VERSUS vat heel mooi l’air du temps. Het is een mix van sterke conceptuele stukken en iets functionelere outfits. Zayn heeft veel oog voor detail waardoor de stukken een unieke touch krijgen. De veters op de zijkanten van de skinny jeans bijvoorbeeld vind ik top. Hij weet bovendien perfect wat zijn vrienden willen dragen. Het is een modieuze en tegelijk realistische collectie.”

Zayn, hoe is het om voor zo’n cool en iconisch merk als Versace te werken?

Zayn: “Ongelooflijk, Donatella is een genie. Het was zo plezant om de collectie te maken en ik ben er zeker van dat mijn fans ze geweldig zullen vinden. Mode geeft mensen de kans om hun eigenheid te tonen, op welke manier dan ook. Een groot deel van je persoonlijkheid uit je door middel van je kleren. Voor mijn generatie gaat alles snel, maar we zien het als iets fake is. Jongeren willen authenticiteit en ietwat gewaagde kleren.”
ZAYN X VERSUS is te koop via versusversace.com

Zayn-Malik,Donatella-Versace,Versace,Versus,capsulecollectie,collectie
Jurk, 295€