Khloé Kardashian kopieert ontwerp van Belgische atleten

Gepubliceerd op 21 juni 2017 door Laure Vandendaele
Khloé Kardashian kopieert ontwerp van Belgische atleten

Er ligt alweer een ontwerpende Kardashian zuster onder vuur. Deze keer lijkt een nieuwe body uit de 'Good American'-collectie van Khloé Kardashian verdacht veel op een ontwerp uit de 4254 sportlijn van Olivia Borlee en Elodie Ouedraogo.

"Liefste Khloé Kardashian", schrijft Elodie bij haar meest recente foto Instragram. "We zijn enorm vereerd dat je voor je 'Good Body' collectie inspiratie vond bij 'Collection 2' van 4254sport. Jij bent een megaster; wij een beginnend merk, we zouden elkaar moeten steunen." Op de foto staan twee gelijkaardige, een body uit de lijn van Khloé Kardashian, de andere een playsuit uit de sportcollectie van Elodie Ouedraogo en Olivia Borlee. De asymmetrische uitsparing is haast identiek en ook de pose van het model voelt gelijkaardig aan. Een model dat Khloé Kardashian overigens ook op Belgische bodem haalde. Het is immers de 22-jarige Kortrijkse Rose Bertram die het sexy pakje al zwoel in de lens kijkend showt. Hoewel Elodie met dit statement duidelijk wil maken dat het kopieergedrag zelfs aan de andere kant van de wereld niet onopgemerkt voorbij gaat, blijft de ex-atlete vriendelijk. "Niets dan lof voor onze landgenote Rose Bertram', gevolgd door de hashtags 'womenempowerment' en 'alllove'.

Of Elodie Ouedraogo en Olivia Borlee verdere stappen tegen de Kardashian zullen ondernemen is nog niet geweten. Intussen liet ook Elodies verloofde zijn ongenoegen blijken. De cartoonist postte op Twitter een foto van beide kledingstukken met het bijschrift: "Bovenaan de body van het sportmerk van m'n verloofde. Onderaan de body van het sportmerk van de Armeense dief Khloe Kardashian."

rose bertram khloé kardashian elodie ouedraogo

Het is niet de eerste keer dat een Kardashian van plagiaat beschuldigd wordt. Eerder deze week was er nog het eerder ludieke voorvalletje tussen Belgisch topmodel Cesar 'stop copying my shit' Casier en Kim Kardashian. Aan het begin van deze maand kwam jonger zusje Kylie Jenner onder vuur te liggen wanneer bleek dat haar pakjes met camouflageprint wel heel erg aan die van het New Yorkse label PluggedNYC deden denken.

Het asymmetrisch pakje van 4254 Sport is alvast een succes. Momenteel is de volledige voorraad op de site al uitgeput. Met express verzending naar het desginteam van Good American verstuurd?

www.4254sport.com