Dit zijn de beste rooftops en zomerbars van Brussel

Geüpdatet op 4 oktober 2017 door Isabelle
Dit zijn de beste rooftops en zomerbars van Brussel

Summer in the city! Onze hoofdstad bruist tijdens de zomermaanden, niet in zijn minst onder invloed van alle bubbels en cocktails die rijkelijk vloeien. Wij selecteerden de leukste rooftops en tijdelijke bars om je zwoele afterworks in stijl én met veel feestgedruis door te brengen: 

Summer Set

rooftop zomerbar Brussel 1

Knal op de 23e verdieping van een van de hoogste gebouwen in Brussel, de Résidence Palace, kan je terecht in de Summer Set rooftop bar: een initiatief van BMW BrandStore in samenwerking met Bar d’un Soir.

In de aanbieding: een ongelofelijk, panoramisch uitzicht over de Europese wijk, smakelijke cocktails, lekkere hapjes en een vleugje muziek. De unieke locatie van deze openlucht rooftop is trouwens volledig nieuw en volstrekt onbekend bij het grote publiek, dus als je zin hebt in een exclusieve afterwork registreer je je best zo snel mogelijk online!

Waar? Résidence Palace / Internationaal Perscentrum, Wetstraat 155 Blok C, 1040 Brussel

Wanneer? Open op wisselende data in juni, augustus en september van 18u tot 23u.

1/

La-Haut Viage

brussel_rooftops_popup_zomerbars_concept_playlabel_lahaut_viage_la_terrasse_4

La-Haut is de meest verrassende rooftop bar van de zomer, letterlijk bovenop het Viage Casino in volle voetgangerszone genesteld. La-Haut werd volledig als mysterieuze stadstuin bedacht en begint al op de roltrappen van de Anspachgalerij op het gelijkvloers van het aloude Brusselse gebouw: weelderige planten slingeren zich een weg naar boven, waar je volledig wordt ondergedompeld in een andere wereld.  Planten aan de muren en plafonds, klimplanten, rieten stoelen,  bontjes, de verlichting verweven met de bladeren. Kersje op de taart: een panoramisch terras met een zicht van 360° over onze hoofdstad.

De hangende tuin is elke donderdagavond open for business en ontvangt je voor een knallende afterwork. De overige dagen kan je het afhuren voor je eigen knallende feest, seminaries, bedrijfsfeestjes en presentaties. 

Adres? Viage toren, ingang via de Anspachgalerij (Muntplein, kruising Kleerkopersstraat/Schildknaapsstraat).

Wanneer? Elke donderdag afterwork vanaf 17u.

2/

Play Label Rooftop

brussel_rooftops_popup_zomerbars_concept_playlabel_lahaut_viage_la_terrasse_1

Liefhebbers van electro muziek kunnen niet om Play Label heen. De rooftop bar is gebouwd op het dak van de Crosly bowling tussen de Marollen en de Zavel en brengt je wekelijks heel wat leuke verrassingsacts van Belgische en internationale artiesten. Hou dus zeker haar Facebookpagina in de gaten, de voorlopige planning vind je hier. Zonnekloppers zijn hier ook aan het juiste adres want met haar Zuidelijke opstelling baadt het terras tot het allerlaatste nippertje van de dag in de vitamine D. Een ultra gezellige stek voor al wie de dansbeentjes wil losschudden. 

Waar? Keizerslaan 36, 1000 Brussel

3/

La Terrasse O2 

brussel_rooftops_popup_zomerbars_concept_playlabel_lahaut_viage_la_terrasse_

Ook de Brusselse hippodroom, traditionele waarde in het Brusselse nachtleven, opent haar deuren voor een zwoele zomer. De plek, aan de rand van Ter Kamere bos, is een ware trekpleister voor dorstige zielen die hun herwonnen vrijheid na de werkuren graag doorbrengen in het groen. Je geniet er van heerlijke cocktails en veggie smoothies vanuit een luie ligstoel of met de voetjes in het water -naar goede gewoonte is ook het exotische zwembad weer van de partij. Dit jaar geniet je van een origineel houten decor, volledig ontworpen door jonge, Brusselse architecten. La Terrasse staat niet enkel voor je afterwork ter beschikking, je kan er eveneens terecht in het restaurent of op zondag voor een heerlijke brunch.

Waar? Terhulpsesteenweg 51-53, 1180 Brussel.

Wanneer? Van 19 mei tot 20 juli.

4/

Vertigo Cocktail Bar 

brussel_rooftops_popup_zomerbars_concept_playlabel_lahaut_viage_la_terrasse_5

Wie niet zo van grote massa’s houdt, kan op het zomerterras van Vertigo terecht. De speak easy bar is gevestigd in één van de oudste tavernes van Brussel en ontvangt je in een mysterieus en old school decor van kasseien, kleine ronde tafeltjes en gezellig kaarslicht. Je proeft er van de uitvindingen van mixologist Alexis Mosselmans en de heerlijke drankkaart (cocktail uiteraard, maar ook uitstekende wijnen en sterke dranken) wordt aangevuld met tapa’s en heerlijke plateau’s vol streekproducten.

Wij raden de plek aan voor kleine groepjes, maar je kan hem ook helemaal afhuren voor een gezellig privé event. Maximum capaciteit: veertig man, van dinsdag tot zaterdag.

Waar? Rollebeekstraat 7, 1000 Brussel.

Wanneer? Van woensdag tot zondag tussen 12u en 1 uur ’s nachts.

5/

Dinner in the sky

rooftops pop up concept zomerbar cocktails brussel la-haut viage la terrasse vertigo play label

Wie zijn of haar date wil imponeren, scoort dan weer best een ticket voor Dinner in the Sky. Het restaurant op grote hoogte scoort al enkele jaren en ook deze zomer kan je romantisch dineren terwijl je benen op vijftig meter van de grond bungelen. Elke avond stijgt er een tafel om 19u, klaar om je een gastronomisch diner van indrukwekkende sterrenchefs voor te schotelen. Je moet er €258 voor ophoesten, maar kan naast het heerlijke eten ook smullen van een ongeëvenaard zicht op de hoofdstad. Snel reserveren is de boodschap, de plaatsen zijn immers héél erg beperkt! 

6/

Maison Dandoy Summer Terrace

rooftop zomerbar Brussel 3

Het beroemde koekjeshuis Maison Dandoy pakt dit jaar uit met een  landelijk ingericht stadsterras aan hun boetiek op het Stefaniaplein. Strobalen en comfortabele ligstoelen, heerlijke ambachtelijke koekjes en ijsjes in verschillende smaken, huisgemaakte citroenlimonade en ijsthee… Meer heb je niet nodig om je er volledig te ontspannen in een echte dolce far niente sfeer.

Van donderdag tot zaterdag kan je er bovendien genieten van de combo champagne - biscuit cuiller (oftewel ‘lange vinger’) tot 21u ’s avonds. Ideaal om het weekend mee in te zetten!

Waar? Stefaniaplein 4, 1050 Brussel

Wanneer? Open van maandag tot zaterdag van 10u tot 19u.