Mag je zwemmen met make-up aan?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Mag je zwemmen met make-up aan?Laten we hopen voor Mitch en zijn voltallige crew -zowel vrouwen àls mannen- van wel...

Kan het kwaad om een duik te nemen met contoured gelaat en een laag mascara op je valse wimpers? Mitch en zijn Baywatch vrienden hopen alvast van wel! 

Dat je nooit ofte nimmer met je make-up aan mag slapen, weten we allemaal. Het verstopt je poriën en droogt je huid volledig uit. Waar de nacht normaal dient om je gezicht te herstellen na een lange dag, zal een dikke laag foundation het helemaal verstikken. Resultaat: een doffe teint, zichtbare imperfecties en een oncomfortabel, trekkerig gevoel bij het ontwaken. Bovendien veroudert je huid aan een alarmerend tempo. 

Hoe zit het echter onder water? Je huid wordt reeds blootgesteld aan externe factoren als chloor en zeezout, is het een goed idee om het daarboven ook nog eens met make-up te versmachten?  Ja en neen, zo oordeelt de Amerikaanse dermatoloog Jeannette Graf. Zij minimaliseert de gevolgen van een laagje oorlogsverf onder water, meer zelfs: zolang je aan het zwemmen bent, kan het geen kwaad! Welke make-up je dan het best draagt? Waterbestendige producten die bovendien over een beschermende SPF-factor beschikken. Op die manier vormen ze een soort harnas tussen je huid en de zon en beschermen ze je gedurende je zwemmomentje tegen schadelijke UV-stralen.

Eens je uit het water komt, is het dan weer primordiaal om meteen je gezicht te reinigen. Dit omdat make-up die op je natte huid droogt, op termijn voor irritaties en innestelende bacteriën zorgt. Die voorwaarde geldt zowel voor zout- als zwembadwater. Gebruik een zachte lotion of olie om de waterbestendige make-up te verwijderen en dep je gelaat droog met een zachte handdoek -ruw gaan wrijven is het domste dat je je gevoelige huid op zo’n moment kan aandoen. Breng daarna een voedende moisturizer en een laagje zonnebrand aan en je bent zo goed als nieuw!