Nieuw in Antwerpen: fushion restaurant Jinza

Geüpdatet op 10 oktober 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Nieuw in Antwerpen: fushion restaurant Jinza

De Draakplaats in Antwerpen heeft er een nieuw culinair topadres bij. De fushion keuken van Jinza is een perfect huwelijk tussen east en west.

Jinza is een spin-off van Cuichine, het moderne Chinese restaurant vlakbij in de hippe Zurenborg-wijk. Eerder zat op dezelfde locatie Bar Chine, evengoed een klein zusje van Cuichine, met moderne, Oosterse fingerfood.

Jinza dus, een clash tussen oost en west. Letterlijk ook, in de keuken staan Cheun 'Jin' Man en Arun Wytynck, hun namen zeggen genoeg. De twee deden allebei ervaring op bij 't Zilte, Cheun werkte ook bij Cuichine en The Jane, maar leerde de kneepjes van het vak van zijn vader, een gerenommeerde Chinese kok op pensioen. De twee koks werkten samen in Condacum in Kontich en door hun gezamenlijke passie voor de Oosterse keuken, trokken ze ter inspiratie naar Hong Kong.

jinza fushion aziatisch restaurant draakplaats antwerpen zurenborg

Uit eigen tuin

Arun en Cheun werken uitsluitend met kraakverse ingrediënten en werken de gerechten af met kruiden uit de daktuin. Op de kleine kaart zowel vlees-, vis- als vegetarische gerechten, maar het befaamde waguy-rundvlees is de 'signature dish'. Om de zes weken wordt de kaart gewijzigd, zo blijft het telkens een verrassing.

jinza fushion aziatisch restaurant draakplaats antwerpen zurenborg

De oester met rammenas en het gelakt buikspek met romanesco en cashew die we gisterenavond op de opening aten, smaakt alvast naar meer. De wijnkaart is overigens ook de moeite en het interieur met Aziatische lampionnen, muur van gelukskatten en warm hout is intiem en sfeervol. Maar bij deze temperaturen toeven wij liefst op het zonneterras op de Draakplaats.

Bij Jinza kies je à la carte (hoofdgerecht tussen 22 en 30€) of de drie- of viergangenmenu (vanaf 43€/pp). Een lunchmenu is er voor 27€. Draakplaats 3 in Antwerpen. jinza.be

jinza fushion aziatisch restaurant draakplaats antwerpen zurenborg