Paniekrubriek: help, ik heb tepelharen

Geüpdatet op 16 november 2018 door ELLE België
Paniekrubriek: help, ik heb tepelharen

Beste ELLE,

Ik ben 2O jaar en ik heb een heel gênant probleem, dat toch een beetje taboe is. Ik heb tepelharen: drie op mijn linkertepel en twee op mijn rechtertepel. Telkens weer trek ik ze uit, maar ik ben toch altijd bang dat mijn vriendje er eentje zal ontdekken. Of nog erger: stel je voor dat hij stoppels voelt als we lekker aan het vrijen zijn, en er helemaal op afknapt. Ik ben vooral bang dat het er elk jaar meer zullen worden, en dat ik ooit zelfs een behaarde buik en borst zal krijgen. Mijn vriendinnen hebben dit probleem niet, of ze praten er alleszins nooit over. Is er een verantwoorde manier om van deze haren af te geraken? Ik schaam me dood.
(Hairy Potter)

Liefste Hairy,

Eigenlijk hoef je helemaal niets te doen. Het onderwerp is 100% taboe, maar feit is dat bijna 50% van alle volwassen vrouwen tepelhaar krijgt. Tot 15 haren per tepel is normaal, dus je zit ruim binnen de marge. Dit betekent zeker niet dat je ook echt borst- of buikhaar zal krijgen. Weet je dat slechts 1/5 van je haar op je hoofd groeit? Maar liefst 80% van je haar groeit op je benen, onder je oksels, rond je schaamstreek en op je wangen, kin, buik... Dit is niets om je voor te schamen! Als je tepelharen je onzeker maken, mag je ze scheren, epileren of laseren, maar gebruik nooit bleekmiddel op je tepels.

Onze tip: als je onzeker bent over je tepelhaar, dan is dit de ideale manier om de aandacht van je haartjes weg te trekken.

Heb je nog andere vragen over je tepels? Dan vind je hier ongetwijfeld het antwoord.

En wil je graag iets meer lezen over een ander normaal verschijnsel waar we niet graag over praten, check dit!