King of Pong Social Klub: Antwerpen krijgt haar eigen ping pong discotheek

Geüpdatet op 4 oktober 2017 door Claire
King of Pong Social Klub: Antwerpen krijgt haar eigen ping pong discotheek

Van je hobby je uitgaansleven maken, dat is wat King of Pong doet in de Social Klub, de nieuwe Antwerpse pop-uplocatie van de Pingpong club. Ze toverden een leegstaande supermarkt om tot een pingpongwalhalla, met tafels in alle vormen en maten.

De King of pong club ontstond een aantal jaren geleden in de kantoren van Undefined, een Antwerps creatief bureau, als een manier om zich te ontspannen tussen opdrachten door. "Na een tijdje begonnen we samen met een interieurdesigner onze eigen tafels te ontwerpen, en sindsdien is de bal - letterlijk- aan het rollen gegaan", vertelde Benjamin De Moor hierover aan HLN. Ze begonnen King of Pong toernooien te organiseren op allerlei pop-up locaties, zoals Bar Gloed in de A-tower en Contrair op Het Eilandje, en sleurden hiervoor tafels in alle vormen en maten aan. Een grote ronde tafel, eentje in de vorm van een halfpipe of een glow-in-the-dark exemplaar: dit is pingpong zoals je het nooit eerder zag.

Glow in the dark pingpong toernooi in Contrair
Glow in the dark pingpong toernooi in Contrair

Sinds 5 mei heeft de club een eigen clubhuis, een pop-upbar in een leegstaande supermarkt, waar ze thema-avonden organiseren, waar dj's spelen en groepen zoals Borokov Borokov optreden. Je kan er terecht voor lekkers uit de volkskeuken of voor een drankje - zo staat club-mate op de kaart! - én waar je vooral heel veel pingpong kan spelen. Alvast een sportiever avondje uit dan gewoon op café zitten!

King of Pong Social Klub, open in mei en juni van donderdag tot zondag vanaf 16u. Driekoningenstraat 88, Antwerpen