Gedaan met de intieme ongemakken

Geüpdatet op 27 juni 2017 door ELLE België
Gedaan met de intieme ongemakken

Een branderig of prikkend gevoel, jeuk, rode vlekken en onaangename geurtjes ... Het zijn ongemakken die vaak voorkomen tijdens hormonale veranderingen zoals een zwangerschap, menstruatie of menopauze. Hoe komt dat nu eigenlijk?

De vaginale flora

De vaginale flora bestaat uit beschermende micro-organismen die schadelijke invloeden van buitenaf bestrijden om de zuurgraad hoog te houden. Ze zorgen dus voor een evenwicht. Maar als dat evenwicht verstoord geraakt, krijgen infecties vrij spel.

Wat zijn de oorzaken van een onevenwicht in de vaginale flora?

- Een gebrekkige of net overdreven hygiëne verstoort het kwetsbare evenwicht en werkt de ontwikkeling van andere micro-organismen in de hand.

- De menopauze, een zwangerschap en de menstruatie brengen een oestrogeentekort mee dat de zuurgraad doet dalen en de kans op vaginale infecties zo fors vergroot.

- Een nieuwe pil

- Het scheren of ontharen van de intieme zone

- Een bezoek aan het zwembad of een kuuroord

- Seksuele betrekkingen

- Ook een antibioticakuur brengt de vaginale flora flink uit evenwicht

1/

Verzorg uw intieme flora

Gebruik een milde zeep die speciaal werd ontwikkeld om de vaginale flora te beschermen. Was u regelmatig, maar overdrijf niet. Veeg u op het toilet altijd af van voor naar achter om te voorkomen dat bacteriën uit het verteringssysteem worden overgedragen naar de vagina of de urinewegen.

Een natuurlijke en doeltreffende oplossingInfectim_10_BE-NL_2016-12-22_XL (2)

Vermijd nauwsluitende kledij en het gebruik van wasverzachters, die de slijmvliezen kunnen irriteren.  Infectim® is een natuurlijk, doeltreffend medisch product dat 1,5 miljard beschermende bacteriën per vaginale capsule bevat. Deze kolonie van bacteriën die zich thuis voelen in onze vaginale en urinewegflora gaat zich enten op de besmette zones en creëert zo een nieuwe omgeving die geen ziektekiemen meer toelaat. Het enige wat u moet doen, is één keer per dag, 's avonds vóór het slapengaan, een capsule opsteken in de vagina, en dat gedurende 10 dagen.

Meer informatie? Klik hier.