Van deze beroepen word je slank

Geüpdatet op 6 mei 2017 door ELLE België
Van deze beroepen word je slank

Is het tijd voor voor een carrièreswitch of sta je aan het begin van je loopbaan? Dan hou je deze 'slanke' beroepen best in je achterhoofd!

Vrouwen met een zittend beroep komen gemiddeld zo'n negen kilo bij op veertien jaar tijd. Say what? Om dat opnieuw kwijt te geraken, moet je heel wat kilometers joggen of maandenlang diëten. Daarom sommen wij enkele jobs op waarvan je fit en slank blijft! Ideaal om rekening mee te houden wanneer binnenkort gaat studeren of er een carrièreswitch op het programma staat.

Heldhaftige beroepen zoals militair, politieagente of brandweervrouw zijn ideaal om in topvorm te blijven. Een goede conditie is dan ook cruciaal als je een boef te pakken wil krijgen of levens moet redden tijdens een brand.

Leerkrachten maken hun job dan weer zo actief als ze zelf willen. Sta je recht voor de klas en leg je alles uit met veel gesticulatie? Dan verbrand je waarschijnlijk veel meer calorieën dan een zittende leerkracht. Wij denken alvast dat het beter is om voor de actieve variant te kiezen want al die chocolaatjes en andere lekkernijen die je van je leerlingen krijgt, zijn niet bevorderlijk voor je lijn! By the way: sportleerkrachten scoren extra punten.

Handige vrouwen die hun kans willen wagen in de bouwsector hebben geluk. Zowel loodgieters als elektriciens als werfleiders hoeven zich niet in te houden tijdens het avondeten. Deze beroepen verbranden voldoende calorieën om een slank leven te leiden. En ook in de landbouwsector zit je goed! Neem een bijbaantje als fruitplukker en verdien geld terwijl je calorieën verbrandt: win-win.

Heb je een job in de gezondheidszorg? Dan is een fitnessabonnement weggesmeten geld. Verpleegsters leggen iedere dag ettelijke kilometers af om hun patiënten te verzorgen. Daarnaast doen ze ook aan krachttraining door mensen te wassen en te verplaatsen.

Last but not least: horeca. Wie een carrière in deze sector ambieert, verbrandt zo'n 700 kcal per dag.

Oeps, wij zitten precies in de risicogroep...

LEES OOK: Dit is het smerigste fitnesstoestel in de gym

Editor: Jolien Meulders