Ontdek het geheim voor een perfecte huid

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
Ontdek het geheim voor een perfecte huid

De zomer is in het land, en dat kunnen we alleen maar toejuichen! Een mooie huid begint echter van binnenin, met hydratatie en de juiste voeding.

Enkele mogelijkheden ...

De natuur is gul. Ze verwent ons dan ook met vele, soms onverwachte middelen die ons helpen in onze zoektocht naar schoonheid. Een paar voorbeelden:

Biergist

Biergist is al duizenden jaren vermaard. De Egyptenaren gebruikten het goedje reeds omwille van zijn positieve uitwerking op de huid en haar teint. Doeltreffend helpt hij de fletse huid en versterkt hij broze nagels en gespleten haarpunten. Rijk aan vitaminen uit de B-groep.

Brandnetel

Brandnetel zit barstensvol vitaminen en mineralen. Het stimuleert de haargroei en behandelt broze nagels en dof, gespleten haar. Dankzij zijn rijkdom aan zink en silicium heeft de brandnetel een ontstekingsremmende werking op huidirritaties zoals eczeem en behandelt hij acne. Deze plant is ideaal in de behandeling van een vettige huid en vettig haar.

Levure-de-biere-NLOrtie-NL

1/

Bernagie

De zaadjes van dit schitterende, stervormige en hemelsblauwe bloemetje zitten vol essentiële vetzuren. De olie die via koude persing uit deze zaadjes wordt verkregen, wordt gebruikt in slaatjes of capsules. Ze hydrateert de huid diepgaand en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Lokaal ingemasseerd vervaagt ze striemen en lijntjes. Bernagie is ideaal voor de droge en atopische huid.

Grote klis

De wortel van grote klis bevat antibacteriële bestanddelen waarmee verschillende huidproblemen kunnen worden behandeld, zoals een vettige huid, eczeem, acne en psoriasis. Die werking wordt versterkt door de bloedzuiverende eigenschappen van de plant.
Zijn bestanddelen helpen het lichaam met de afvoer van alle gifstoffen die bijdragen tot de vorming van puistjes, en bevorderen ook hun afvoer in de lever en de nieren.

Huile-bourrache-NL Arkofluides-peau-saine-et-nette-bio-bilingue (1)

 

Waar vind je die planten?

Het laboratorium Arkopharma®, met haar rijke, internationaal erkende ervaring op het vlak van fytotherapie, biedt deze planten aan in de vorm van capsules of ampullen om in te slikken. Iedereen vindt er dus zijn gading ... Maar denk er wel aan dat deze voedingssupplementen op zich niet volstaan en dat je ook minstens 1,5 liter water zult moeten drinken.