Bewezen: daarom moet je douchen met een handdoek

Geüpdatet op 12 mei 2017 door Claire
Bewezen: daarom moet je douchen met een handdoek

Waar spring jij het liefst mee onder de douche? Nee, we hebben het niet over je laatste verovering, wel over sponzen, washandjes en co. En vooral over de nieuwste beautyhype voor onder de douche: de salux towel.

Eerst was er de loofa spons, een synthetische, golvende pompom in knallende zuurstokkleurtjes. Dan volgde de natuurlijke konjak spons, gemaakt van de wortels van de Konnyaku plant, die een exfoliërende en reinigende werking heeft op de huid, zelfs zonder zeep. Maar wie die dingen nog in de douche heeft hangen, loopt alweer achter, want de nieuwste douchehype in beautyland is de Salux towel, die (letterlijk) in een handomdraai zorgt voor een zijdezachte huid.

 © Intothegloss.com
© Intothegloss.com

Deze langwerpige reep stof wordt al lang gebruikt in de Japanse badcultuur, want met deze wasdoek kan je zonder je schouder uit de kom te trekken, je rug scrubben. En ook de rest van je lichaam kan je op zachte wijze exfoliëren en reinigen met deze doek, door er een beetje douchegel mee op te schuimen. Dankzij de sneldrogende, stevige stof is hij duurzaam en hygiënisch.

Body Wonder Towel van Rainpharma, 15,95€

Tenzij je binnenkort een retourtje Japan op de planning staan hebt, kan je in België terecht bij Rainpharma voor zo’n Salux towel: zij brachten onlangs met hun wonder towel een eigen variant van de Japanse wasdoek op de markt. En als je daar dan toch bent, neem dan ook meteen een van hun heerlijk geurende, natuurlijke douchegels mee naar huis!