MOM(MY) TIME!

Geüpdatet op 9 mei 2017 door ELLE Partner
MOM(MY) TIME!

Het toppunt van luxe? Tijd! Geen betere manier om je mama te verrassen dan met een heerlijke koffiepauze om samen uitgebreid te genieten van wat quality time.

Hoe lang is het geleden dat jullie nog eens geheimen hebben uitgewisseld? Dat jullie nog eens hartelijk hebben gelachen? Bijna vergeten herinneringen hebben opgehaald? Geen betere gelegenheid dan moederdag om de verloren tijd in te halen en te tonen hoeveel ze voor jou betekent. Veel voorbereiding is er trouwens niet aan.

Een gezellig zithoekje, een mooi versierde tafel, een zelfgemaakt gebakje en een heerlijke kop Nespresso koffie: meer heb je niet nodig om haar hart te doen smelten. Een moment om te delen en voor eeuwig te koesteren.

Ben je nog op zoek naar een cadeau voor moederdag? Geen nood, met deze cadeau ideeën van Nespresso verras je je mama met een heerlijk koffiemoment op Moederdag!

 

En wat is een kop koffie zonder bijhorende guilty pleasure? Ontdek een heerlijk recept voor madeleines op de volgende pagina!

1/

Het recept voor madeleines van chef David Martin met een capsule Grand Cru Envivo Lungo: een winnende combinatie!

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat 100 g boter smelten op een zacht vuurtje.
Klop 3 eieren met 150 g suiker.
Voeg een persoonlijke smaaktoets toe (bvb. sinaasappelzeste, een vanille stokje ...), 50 ml melk en een koffie Envivo Lungo (110 ml).
Meng er 210 g bloem, 50 g hazelnootpoeder en de boter onder.
Laat het deeg 15 min rusten.
Vet de madeleinevormen in met boter en vul ze voor driekwart met het deeg. Laat 12 min bakken op 200 °C.
Haal de vorm uit de oven, laat afkoelen en haal de madeleines voorzichtig uit de vorm.

Dien de cakejes op met een kopje Nespresso Envivo Lungo.

JJ7_5327_ok