Indian Summer: vijf tips om je zomer langer te laten duren

Geüpdatet op 28 augustus 2018 door ELLE Partner
Indian Summer: vijf tips om je zomer langer te laten duren

De zomer loopt op zijn laatste benen en het wordt stilaan tijd om de witte zandstranden, wuivende palmbomen en lange, gezellige zomeravonden vaarwel te zeggen. Of niet? Wij geven je graag vijf tips om nog lekker lang na te genieten van die heerlijke summervibes.

Laat het najaar nog maar even wachten!

1/

Ga voor decoratie in vakantiestijl

Toegegeven, je terrasje kan moeilijk op tegen die uitgestrekte zandstranden en prachtige landschappen aan de andere kant van de wereld waar je je ogen zo op hebt uitgekeken. Toch kun je je kleine plekje makkelijk pimpen om tot lang in het najaar de edele kunst van het dolce far niente te blijven beoefenen. Profiteer van de laatste zonnestralen in je luie stoel, trakteer jezelf op een aperitiefje in de openlucht of nestel je met een boek onder een mooie klimplant. Of je nu kiest voor een junglelook of een New Yorkse rooftopstijl, in geen tijd tover je je balkon om tot je favoriete plekje!

2/

Haal de zomer binnen in je kleerkast

Ons humeur bepaalt hoe we ons kleden – dat weten we allemaal. Maar wat als we nu eens andersom te werk gingen? Met een kleurige outfit voelen we ons automatisch vrolijker. Die uitbundige bloemenjurk fleurt ons helemaal op. Of je nu kiest voor een bohemian outfit of sokken in slippers, ga steeds voor een zomerse look! #summer, #holidays, #dezomerisnognietgedaan

3/

Geniet van zonnige gerechtjes

Bij summer party’s denken we meteen aan een afterwork met de collega’s en lekker aperitieven/barbecueën onder vrienden. Zo lang we kunnen, profiteren we van het zomergevoel met een glaasje in de hand en wat gegrild vlees boven de hete kolen. Ribbetjes of merguez? Daar zijn we nog niet uit ... Over de drank bestaat echter geen twijfel: geef ons maar een Lillet. Bye bye spritz. Vaarwel gin-tonic. Deze stijlvolle en verfrissende longdrink staat helemaal bovenaan ons lijstje. Perfect in tune met de ‘low-prooftrend’, waarbij lichte cocktails met minder alcohol de voorkeur krijgen. Zo hoef je dat tweede (of derde) glaasje niet af te slaan!

4/

Ga voor een gebruinde huid

Het is geen geheim: een licht getaande of zelfs chocoladebruine huid is ideaal om de herfstblues tegen te gaan. Jammer genoeg is zelfs de bruinste huid niet opgewassen tegen het Belgische kikkerweer. Dan zit er maar één ding op: vals spelen! Een mooi resultaat vergt echter enige kunst. Om strepen op de benen, vlekken in het décolleté of een Trumpiaans effect te vermijden heb je de juiste producten nodig. Geleidelijke zelfbruiner, foundation op de benen, glinsterende olie, peeling voor een egale huid, capsules om je zomerkleurtje te behouden enz. We halen het zware geschut boven!

5/

Luister naar de zomerhits

‘'Je veux tes yeux'’ van Angèle, ‘Happy’ van Pharell Williams of ‘Hotel California’ van de Eagles, van sommige liedjes krijgen we maar niet genoeg, zeker als ze ons in de juiste stemming brengen en een goed gevoel geven. Herbeleef dus je vakantie met een vrolijke playlist en geniet nog lang na van die mooie zomer.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Lillet.
www.lillet.com