De ultieme natuurlijke beautytips tegen puistjes

Geüpdatet op 30 juni 2017 door Claire
De ultieme natuurlijke beautytips tegen puistjes

Vervelende puistjes en onzuiverheden kunnen we missen als kiespijn, maar wat als je niet houdt van agressieve middelen? Make-up artist Sophie Engelen verklapt ons de ultieme natuurlijke tips voor een schone, egale huid. 

Sophie Engelen
Sophie Engelen

Sophie: "Een probleemhuid kan veel oorzaken hebben: misschien eet je niet zo gezond, heb je last van stress of zorgen je hormonen ervoor dat je huid niet in balans is? Dit alles heeft invloed op je huid, sta voor jezelf dus even stil bij deze dingen. Je kan je lichaam helpen om zichzelf te zuiveren door bepaalde soorten thee te drinken, zoals brandnetelthee. Een olie of thee van wilgenbast is ook een echte aanrader, want als natuurlijke bron van salicylzuur werkt het goed tegen onzuiverheden."

© Shutterstock
© Shutterstock

"Wat qua verzorging goed werkt om je huid te zuiveren, is een enzymenpeeling, bijvoorbeeld op basis van papaja- en ananasenzymen. Deze verwijderen dode huidcellen op een heel zachte manier, zonder de huid te belasten. Maar schrik niet als je last krijgt van acne-opstoot: dit wil zeggen dat de afvalstoffen een uitweg zoeken uit je lichaam, en is eigenlijk een goed teken. Even doorbijten en je huid zal er stukken beter uitzien."

De enzyme peeling van Susanne Kaufmann bevat enzymen van papaja en kiwi. 52€ bij Blos-shop.com.
De enzyme peeling van Susanne Kaufmann bevat enzymen van papaja en kiwi. 52€ bij Blos-shop.com.

Heb je je puistjes onder controle gekregen? Ontdek hier Sophies kruidentips voor een gezonde, frisse glow. Of shop een van deze fantastische producten die ook zorgen voor een mooie gloed op je gelaat.