Ontwerpster Jenna Lyons verlaat J.Crew na 26 jaar

Geüpdatet op 22 mei 2019 door ELLE België
Ontwerpster Jenna Lyons verlaat J.Crew na 26 jaar

Topontwerpster Jenna Lyons verlaat J.Crew na 26 jaar trouwe dienst. 

Lyons, die J.Crew eigenhandig cool heeft gemaakt, verlaat het merk na een lange samenwerking. Ze heeft naar eigen zeggen andere plannen en aspiraties. Millard Drexler, CEO van J.Crew, vertelt aan Business Of Fashion: "Jenna en ik zijn samengekomen voor een gesprek en we zijn tot de conclusie gekomen dat het tijd was voor verandering. Het was fantastisch om met haar samen te werken en we hebben nog steeds veel respect voor elkaar."

Somsack Sikhounmuong, het huidige hoofd van de vrouwenlijn, zal onmiddellijk gepromoveerd worden tot chief design officer. Hij zal de vrouwen-, mannen- en kinderlijn overzien. De andere creatieve departementen zullen nu rapporteren aan Drexler. Lyons blijft wel creatief consultant voor het merk tot haar contract afloopt in december 2017.

Jenna Lyons transformeerde doorheen de jaren in een waar stijlicoon. Ze staat bekend om haar oversized maatpakken, opvallende brillen en liefde voorpailletten. Lyons heeft een onmiskenbare stempel gedrukt op de Amerikaanse mode in de laatste tien jaar. Wat haar volgende stap zal zijn, is nog niet bekend.Ontwerpster Jenna Lyons verlaat J.Crew na 26 jaar_collage_stijl

(Stagiaire Maaike Geys)