Er bestaat nu lipstick voor je vagina

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE België
Er bestaat nu lipstick voor je vaginaBeeld: Lipstick terrorist

Er komt een vaginale lipstick op de markt die je labia, clitoris en perineum van een uitnodigend glanslaagje voorziet. Je gaat er niet alleen lekker van schuiven, maar ook je aroma zou er wel bij varen. Blijft de vraag: heeft de wereld hier nood aan?

Anno 2017 komt ons schaamhaar toch een beetje overeind bij het horen van de woorden 'intieme vrouwelijke hygiëne'. In de nineties kregen miljoenen vrouwen infecties omdat ze massaal aan de intieme hygiënezeep gingen, toen nog een novelty. Hebben we de voorbije decennia dan helemaal niks geleerd? Is er echt een probleem als een vagina naar vagina ruikt, en niet naar aardbeien of honing? Voor eens en altijd: een gezonde vagina heeft genoeg aan een zachte wasbeurt eens in de 24 uur. Ze is zelfreinigend en heeft geen zeep, parfum, stoombad of shampoo nodig. En al helemaal geen lipstick genaamd V Magic.

Toch is er niks fishy aan de schaamlippenbalsem, aldus de producent, die adverteert dat je er zelfs schimmels en infecties mee kan genezen. "Ervaar je droogte, jeuk of schilfering na het zwemmen, scheren, vrijen, waxen of wassen? Draag je vaak te strakke broeken? Een beetje balsem en de zaak loopt weer gesmeerd."

Voor eventjes toch, tot je laatste goede bacteriën in paniek hun volledig om zeep geholpen milieu verlaten. We willen echt geen party poopers zijn, maar als je geurhinder, droogte of ander ongemak ervaart en je wil je vagina echt een plezier doen, ga dan even langs de gynaecoloog. En als je broek zo strak zit dat je een vaginale lippenbalsem nodig hebt om je flora te herstellen, wordt het misschien toch tijd om de vestimentaire noodtoestand af te kondigen.

Of wij de V Magic gaan bestellen? Uiteraard! Al was het maar om een exemplaar te exposeren in onze eregalerij van 'belachelijke producten die munt slaan uit vrouwelijke onzekerheden'.

V Magic Vagina Lip Balm
V Magic, Vagina Lip Balm

Is er ook goed nieuws over de lipstick?

Positief is dat de balsem 100% natuurlijk is, en geen parabenen, kleurstoffen of chemicaliën bevat. Maar dit betekent uiteraard niet dat iets 'nodig' of zelfs maar gezond is.

Bottom line: er is niks mis met lipstick, maar hou hem aub op je gezicht.

Klik hier om te weten te komen wat wel goed is voor je vagina.