Recycled Chic: is afval het nieuwe haaraccessoire?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Recycled Chic: is afval het nieuwe haaraccessoire?

Vreemde creaties zijn niet ongebruikelijk op de catwalk van Vivienne Westwood maar wat er tijdens de laatste show in Parijs passeerde, deed de wenkbrauwen her en der fronsen. Vooral toen het oog op de bijzondere 'recycled chic' kapsels van haarmeester Sam McKnight viel.

De Britse kapper decoreerde het haar van de modellen met wel heel bijzondere haaraccessoires: afval. Dat leest u goed, McKnight vond er niets beter op dan backstage afval te verzamelen er in de kapsels van de modellen te vlechten.

Mcknight, die haarstylist was voor onder anderen Princess Diana en Lady Gaga, staat bekend om zijn spraakmakende kapsels. Hij werkte al samen met Chanel, Balmain, Fendi en Burberry. Een indrukwekkend palmares!

vivienne_westwood_show_PFW_recycled_chic_kapsels_sam_mcknight_1

Recycled Chic

De Brit omschrijft de creaties als clean en elegant. Hij vertelt: "De kapsels zijn een verlengstuk van de accessoires die Vivienne Westwoord ontwierp: deze zijn gemaakt uit gerecycleerd afval. Ik vond inspiratie bij jongeren die gekke accessoires dragen op festivals."

vivienne_westwood_show_PFW_recycled_chic_kapsels_sam_mcknight_2

De kapsels worden her en der uitgeroepen als dé winnaar van de Parijse modeweek, en met rede: recycleren en streven naar een betere wereld is een mooie boodschap.

Ben je ook helemaal in de ban van deze kapsels? Bekijk hier nog meer beelden van hairdo's die rockchic cool ademen.

Ps. Meer zien van Sam Mcknight? Tot en met zondag 12 maart loopt er een tentoonstelling van zijn mooiste werk in het Somerset House te London.

(Stagiaire Maaike Geys)