HOW TO: je natuurlijke haarkleur boosten

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
HOW TO: je natuurlijke haarkleur boosten

Schermafbeelding 2014-01-09 om 13.54.14Zin om je natuurlijke haarkleur een duwtje in de wortels te geven, maar een heilige angst voor chemische producten? Doe net als ons en betrek de inhoud van je frigo in je beauty routine…

(MNV)

1/

BLOND

1

Kamille: een plant die langzaam maar zeker de blonde tinten in je haardos naar boven laat komen. (Je kan het scoren in gespecialiseerde thee- en biowinkels.) Laat 12 koffielepels gedroogde bloemen intrekken in een liter water. Spoel je haren na de shampoo met dit mengsel.

Bier: geloof het of niet, maar de gist in bier heeft wel degelijk een deugddoend effect op je haarkleur.  Geef je lokken een pilsbadje, laat ze volledig drogen en was ze vervolgens om de geur van rampzalige alcoholverslaafde weg te spoelen…

Citroen: niet zo goed voor je haar (droogt uit..), maar wel instant effect voor je kleur. Pers een volledige citroen uit in een glas water en laat dit mengsel in je lokken trekken net voor je de zon in gaat. Vergeet ’s avonds geen hydraterend masker of shampoo aan te brengen, kwestie van de uitdrogende effecten tegen te gaan.

2/

ROOD

2
Uienschillen: laat de schillen van een viertal uien vijf minuten koken met een liter water. Laat het mengsel nog tien minuten intrekken, afkoelen en gebruik het na de shampoo als spoelwater.

Henna: verrassing van de dag, henna gebruik je niet enkel als body art! Bij Lush wordt het in repen verkocht (opnieuw een verrassing), in de meeste biowinkels in poedervorm. Volg de bereidingswijze op de verpakking en meng vervolgens met olijfolie voor een extra voedend effect. Eens de pasta klaar is, breng je het in dikke lagen over je lokken aan. Hoe langer je het laat zitten (tussen 20 minuten en anderhalf uur), hoe meer effect.

3/

BRUIN

3
Zwarte thee: zelfde techniek als de kamille voor blondines. Laat zwarte thee intrekken in een liter water en verdeel over je haar. Laat drogen en herhaal geregeld.

Bladeren van een notenboom: opnieuw te vinden in de biowinkel. Laat een tiental blaadjes koken in water, filter het resultaat en gebruik als spoelmiddel.