3 manieren om het glazen plafond zelf te doorbreken

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE België
3 manieren om het glazen plafond zelf te doorbreken

Het glazen plafond is dan wel gescheurd, maar nog lang niet gebroken. Wij nemen het heft graag in eigen handen en geven drie manieren om de genderkloof zelf te dichten.  

Wanneer er gesproken wordt over succesvolle mannen, worden ze terecht beschouwd als iconen en pioniers. Wanneer een vrouw, daarentegen, in de schijnwerpers staat, wordt ze beoordeeld als een ‘uitzondering’. Vrouwen hebben al een enorme vooruitgang op de werkvloer geboekt, maar krijgen nog steeds een lager loon en minder topfuncties dan mannen. Daar is toch echt wel iets mis mee? Volg onze drie tips om iets aan deze problematiek te doen:

(Wil je dit jaar de job van je dromen scoren? Volg dan deze vijf kledingtips voor een succesvolle sollicitatie. Wie weet scoor je wel een modejob waar je nooit aan dacht.)

1/

Gebruik je talenten

sheryl sandberg facebook business

Vrouwen moeten hun succes zelf beheersen en mogen zich niet schamen om al hun vaardigheden in de schijnwerpers te zetten. Ook voor een promotie mogen we niet terugdeinzen. Waarom zouden we ons ook schamen? De focus mag niet liggen op het geslacht, maar moet liggen op je talenten!

2/

Maak van je man een gelijke partner

Frigid Arctic Blast Sends Chicago Temperatures Into Single Digits

De maatschappij legt druk op mannen om te slagen in hun carrière en op vrouwen om thuis te blijven en de kinderen op te voeden. De tijden zijn echter veranderd! Huishoudens met gelijke inkomens en gelijke verantwoordelijkheden doen het veel beter! De scheidingen bij gelijke gezinnen zijn een stuk lager dan bij gezinnen met een traditionele indeling. Creëer een goede en gelijke verstandhouding met je man en beetje bij beetje zal de genderkloof verkleinen.

3/

Vertrek nergens voor je echt wil stoppen

Glamour Women Of The Year 2016 LIVE Summit Breakfast

De maatschappij legt enorm veel druk op vrouwen om een goede moeder te zijn en de kinderen op te voeden. Hierdoor beperken vrouwen zichzelf en vooral ook hun carrières. Al voor dat ze beslissingen moeten overwegen op het vlak van hun werk, ketsen ze deze af met hun taak als moeder in gedachten. Vrouwen stoppen al vroeg in hun carrière, gewoon omdat ze bang zijn dat ze te ver zouden geraken en niet meer zouden kunnen stoppen om een gezin te stichten. Een gouden raad: maak je dromen waar, vertrek niet voor je echt wilt vertrekken en geef een seintje als het moment is aangebroken.

(Lien Egghe)