Drie fotodagboek apps die je hele leven vastleggen

Geüpdatet op 6 mei 2019 door ELLE België
Drie fotodagboek apps die je hele leven vastleggenBeeld: 1secondeveryday

Je leven vastleggen in een app, is het iets voor jou? Wij zijn alvast overtuigd van deze 3 apps! 

We kunnen ons het leven niet meer voorstellen zonder onze smartphone. Graag leggen we alles vast op foto’s en posten we volop op sociale media. Tegenwoordig kan je je uitdrukken op nog een andere manier: via apps waarmee je elk kostbaar moment kan koesteren.

Vergeet ook deze leuke feestelijke apps niet!

1/

1 Second Everyday

1 second every day app

De 1SE app is met voorsprong de beste applicatie om bewegend beeldmateriaal vast te leggen. Elke dag neem je een filmpje op met je smartphone, dat je dan in de 1SE app kan selecteren. Je kan er heel gemakkelijk de beste seconde uit kiezen en nog wisselen. Elk filmfragment krijgt een datum met de optie op de seconde te becommentariëren. Op het einde van de rit kan je kiezen welke filmpjes je wilt samenvoegen tot een compilatie. Kies bijvoorbeeld voor een jaar, of start met een betekenisvolle datum.

De 1SE app kost 4,99 euro voor iPhone en is gratis voor alle andere toestellen. Het is het geld zeker waard!

Tip: als je smartphone snel te weinig opslagruimte heeft, kan je je filmpje opslaan en de app verwijderen. Als je de app daarna terug download, kan je met een schone lei beginnen. Op die manier pakt de app minder opslagruimte in. De filmfragmenten kan je dan na een paar jaar allemaal en elkaar leven om het verhaal van je leven te maken.

2/

Room For Thought

Room for thought app

Met Room For Thought maak je je eigen persoonlijke dagboek op je smartphone. Op een willekeurig moment op de dag krijg je een melding dat je een foto moet nemen. Voor een momentje hoef je eigenlijk helemaal niets te doen. Je geeft jezelf ruimte om te denken over dat moment dankzij deze app. Je kan een filter kiezen voor je foto en een comment toevoegen. Ook is er een optie om je foto’s te delen.

Room For Thought is een gratis app. We like!

3/

Everyday

everyday app foto's

Bij de app Everyday is het de bedoeling dat je elke dag een foto van - jawel- jezelf neemt. Je wordt herinnerd om een foto te nemen op een willekeurig tijdstip en een random locatie. Er worden op het scherm lijnen getekend zodat je weet hoe je jezelf moet positioneren. Dankzij Everyday maak je een film van je leven met jezelf als hoofdpersonage. Anders dan bij 1SE sta jij dus zelf centraal en je veranderingen.

De kostprijs van deze app is 2,99 euro voor iPhone. Er zijn ook heel wat gratis varianten op de markt. Dit valt wel op in de uitwerking van de apps. Spijtig genoeg is de app nog niet beschikbaar voor andere smartphones...

(Lien Egghe)