TREND: gefermenteerde huidverzorging

Gepubliceerd op 13 december 2016 door Laure Vandendaele
TREND: gefermenteerde huidverzorging

Laten we beginnen bij het begin. Wat is fermenteren?
Fermenteren of gisten is een proces waarbij koolhydraten en suikers door stofwisselingsactiviteit van micro-organismen omgezet worden naar huidvriendelijke enzymen en aminozuren. Dat proces kan weken duren. In die periode worden ingrediënten afgebroken en worden schadelijke en giftige bacteriën op natuurlijke wijze verwijderd.

Waarom worden ze vooral in Koreaanse skincare producten gebruikt?
Koreanen zijn al eeuwen met het principe vertrouwd, ook in de keuken. Denk maar aan Kimchi, een traditioneel gerecht met gefermenteerde kool. Gefermenteerde verzorgingsproducten, zoals een toner van rijst en soya, maken dan ook al lang deel uit van het uitgebreide, 10-stappen tellende huidverzorgingsritueel.

Wat is het voordeel hiervan?
Omdat de ingrediënten tot extreem kleine moleculen herleid worden, kunnen ze beter door de huid opgenomen worden, waardoor ze ook in diepere huidlagen hun werk kunnen doen. Hoe kleiner de molecule, hoe kleiner de kans op irritaties. Daarom zijn gefermenteerde producten bijzonder goed voor de droge en gevoelige huid. Door ingrediënten te fermenteren ontstaan er meer actieve bestanddelen, wat producten enkel performanter maakt.

Wat zijn uw persoonlijke gefermenteerde favorieten?
The First Treatment Essence Intensive’ van Missha met gefermenteerde gist is een fantastisch product voor mijn gevoelige huid. Een ‘essence’ is een vloeibaar product dat je na de toner en onder een serum aanbrengt. Verder ben ik dol op de sheetmasks met gefermenteerde ingrediënten zoals rijst en zaden van Whamisa.

LEES OOK: dit zijn de 5 grootste Koreaanse beautytrends van het moment
www.honeysu.com