Lingerie voor heldinnen

Gepubliceerd op 24 december 2013 door ELLE België
Lingerie voor heldinnen

epiphany

Vorige week stelde Epiphany Vanderhaeghen haar eerste lingeriecollectie voor in Brussel. Krachtige silhouetten neergezet in delicaat organza. Een mooie hommage aan mama Kaat Tilley.

We worden omhelst door duisternis wanneer we het Brusselse L'Archiduc binnenstappen. In de hoek staat een piano. Een operazangeres, van top tot teen gehuld in de nieuwe collectie van Epiphany, kondigt het begin van het defilé aan. De modellen verschijnen op het balkon.

De collectie vertelt het verhaal van de moderne Walkure. In de Noorse mythologie zijn Valkyries strijdgodinnen, schone maagden gehuld in sierlijke harnassen, die op hun gevleugelde paarden de slagvelden afspeuren naar de heldhaftigste gesneuvelde krijgers om hen mee te nemen naar het Walhalla. De sterke, onafhankelijke maar tegelijk zachte en feminiene vrouw van vandaag, die Epiphany voor ogen had toen ze de collectie tekende, is de moderne belichaming van de Noorse mythische godin. 

In de collectie vertaalt deze tegenstelling zich in krachtige silhouetten, die uitgevoerd zijn in een combinatie van sensitive fabric (een soort van lyrca) en delicaat geplisseerd organza. Daarbij is de grootste aandacht besteedt aan draagcomfort. De collectie wordt bovendien volledig geproduceerd in België.

Slips vanaf 130 euro tot 180 euro
BH's vanaf 180 euro tot 280 euro
Te koop bij Lineos in Gent, Cups & Co in Ternat, en via www.epiphany.be

(SH)