8 M.A.C. producten waarbij make-up artists zweren

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
8 M.A.C. producten waarbij make-up artists zweren

De modeweken zijn achter de rug, maar de geur van haarlak en dagcrèmes blijft ons achtervolgen. Wij hingen uren rond in de backstage ruimtes en hielden er meer aan over dan een hoop geurende herinneringen. We noteerden ook tips & tricks van de aanwezige make-up artists en ontdekten wat hun favoriete producten en tools zijn: 

1/

BALMAIN 

balmain

Voor de sexy, bronzen ogen bij Balmain werd er Eye Kohl in Teddy tint rechtstreeks met het penseeltje op de onderste wimperrand en het bewegend ooglid aangebracht. Bedoeling was het te vermengen met de eerder aangebrachte mascara. Volgende stap is de Eye Kohn in Smolder tint nonchalant bovenop de reeds bestaande laag Teddy op het bewegende ooglid te smeren. Final touch: boven en onder het oog wordt er een laag M.A.C. Studio Eye Gloss in de kleur Clear As Glass aangebracht.

 

2/

RICK OWENS 

rick-owens

Het geheim achter de perfecte, haast lichtgevende teint bij Rick Owens? Een uitstekende primer/concealer/foundation routine natuurlijk, maar ook dit trucje: door licht oogpotlood op de waterlijn van je ogen aan te brengen, is je huid in één klap een pak lumineuzer. In dit geval gebruikten visagisten het M.A.C. Studio Chromographic Pencil in diverse lichte tinten.

 

 

 

3/

ANN DEMEULEMEESTER 

ann-demeulemeester

De artiesten bij Ann Demeulemeester herinneren ons aan basis make-upregel: je komt helemaal nergens als je met een slecht voorbereide huid begint. In het beste geval krijg je een mooie look die er binnen het uur alweer afdruipt, in het slechtste zie je er instant uit als een verjaarde clown. De modellenhuidjes, die in dit geval extra nude werden gehouden, kregen dus een goede prepbeurt met enkele druppels deugddoende olie, de Prep + Prime Essential Oils Grapefruit & Chamomile (verkrijgbaar vanaf lente 2017), in combinatie met Mineralize Timecheck Lotion. Het duo hydrateert en effent de huid tegelijk.

4/

ELIE SAAB

elie-saab

De indrukwekkende cat eyes bij Elie Saab werden getekend met behulp van de Pro Longwear Fluidline in de tint Blacktrack. Het geheim achter de perfecte lijn? Het werd aangebracht met de 263 Small Angle Brush –bij deze worden we nog maar eens herinnerd aan het belang van goede tools om make-up aan te brengen. Tip: om de lijn natuurlijk in de wimperrand te laten overvloeien, krijgt het een laagje Mystery oogschaduw over zich heen.

5/

VERONIQUE BRANQUINHO 

veronique-branquinho-2

Verrassing bij onze landgenote: de Pro Longwear Fluidline kan net zo goed op de lippen worden gebruikt! Het werd in de tint Blacktrack gecombineerd met Retro Matte Liquid Lipcolour in de kleur High Drama om de dramatische "haken" op de lippen van de modellen te tekenen, een handige truc voor Halloween...

6/

KENZO

kenzo

De perfecte kersenmondjes bij Kenzo zijn grotendeels aan het Lip Pencil in Ruby Woo tint te danken. Het penseel werd gebruikt om rond de lippen net wat extra volume te tekenen én om de lippen in te kleuren. Dat werd in haar geheel nog eens overtrokken met een laagje Retro Matte Liquid Lipcolour in de kleur Fashion Legacy.

7/

ACNE

acne-4

De asgrijze statement lips bij Acne werden bekomen door een mix van M.A.C Cosmetics Deep Rooted Lipstick als basis, afgewerkt met metallic oogschaduw. We onthouden: je hoeft niet in hokjes te denken en kan oogproducten net zo goed op andere delen van je gezicht gebruiken.