10 adressen die je niet mag missen tijdens YOUNG and MAD

Geüpdatet op 3 mei 2019 door ELLE België
10 adressen die je niet mag missen tijdens YOUNG and MAD

Van 20 tot 23 oktober kan je in de Dansaertwijk weer heel wat nieuwe designers en modeontwerpers ontdekken dankzij het parcours van YOUNG and MAD

Tijdens de tweede editie van het YOUNG and MAD parcours slaan winkels en designers de handen in elkaar voor een artistieke uitwisseling. Gedurende het weekend van 21 tot 23 oktober zal je in de boetieks van de Dansaertwijk naast de vaste collectie het werk van jong talent kunnen ontdekken.

En er is dit jaar nog een nieuwigheid. Geïnspireerd op de Pokémon go gekte kan je ook tijdens het parcours op schatten jagen. Op inspirerende plaatsen zal je stickers vinden, wie die allemaal verzameld, maakt kans op een bon ter waarde van 1000 om uit te geven in de Belgische en onafhankelijke winkels van de Dansaertwijk. "Gotta catch them all!" zou ik zeggen.

1/

Kat en Muis x Benoît Deneufbourg

brussel-winkelen-shopping-mad-9

Bij Kat en Muis is kinderkledij zo trendy dat je het liefst in je eigen maat zou willen kopen. Tijdens Young and MAD kan je er ook de speelse meubels van Benoît De Deneufbourg vinden.

2/

Stijl x Jean François D'Or

brussels-winkelen-shopping-mad-1

Bij Stijl kan je steeds terecht voor je favoriete Belgische ontwerpers als Dries van Noten, Ann Demeulemeester en Raf Simons, maar tijdens het MAD weekend vind je er ook het abstracte design van Jean-François D’Or.

3/

Showroom 144 x Espèces

brussel-winkelen-shopping-mad-3

De innovatieve designshop van showroom 144 is de gedroomde locatie om de juwelen van Espèces in  tentoon te stellen.

4/

Blender01 x Roxane Baines

brussel-winkelen-shopping-mad-6

Tussen de mix van originele gadgets en kleren van Blender01 kan je nu ook de romantische collectie van Roxane Baines vinden. Deze ontwerpster werkte na haar studies aan La Cambre bij Givenchy en Louis Vuitton, zeker eens gaan kijken, zou ik zeggen.

5/

Hunting and Collecting x Michael Marson & Naguib Chtaib

brussels-winkelen-shopping-mad-2

In de Dansaert buurt is Hunting and Collecting nog steeds een niet te missen adresje. Je kan er altijd een installatie of tentoonstelling meepikken, momenteel vind je er het werk van de visuele kunstenaars Michael Marson & Naguib Chtaib.

6/

Teddy Picker x Rotor

brussels-winkelen-shopping-mad-5

In het Teddy Picker hotel, een staaltje van hedendaagse architectuur, kan je kennismaken met het Rotor team. Een initiatief dat bouwmateriaal op een originele en kritische manier recycleert.

7/

Annemie Verbeke x Isabelle Lenfant

brussel-winkelen-shopping-mad-10

De juwelen van Isabelle Lenfant komen volledig tot hun recht tussen de kleding van Annemie Verbeke

8/

Vêtu x Wavelength

brussel-winkelen-shopping-mad-8

De vintage winkel Vêtu zal gastheer zijn voor Wavelength, het minimalistische modelabel van architecte Corina Pitic.

9/

Leda x Gioia Seghers

brussel-winkelen-shopping-mad-4

Bij Leda moet je langsgaan als je op zoek bent naar prachtige raamdecoratie of dit weekend vooral om de kleding van het jonge talent Gioia Seghers te ontdekken. Ze studeerde af aan La Cambre en sleepte met haar eindcollectie de ene achter de andere prijs in de wacht.

10/

Diito x Eric Beauduin

brussel-winkelen-shopping-mad-7

De mooie design collectie van diito smelt ongetwijfeld perfect samen met de lederen creaties van Eric Beauduin.