New faces gestyled in looks van Zalando

Gepubliceerd op 24 oktober 2016 door ELLE België
New faces gestyled in looks van Zalando

Elke week worden tientallen nieuwe modellen gescout, slechts een handvol van hen bereiken naam en faam. De ELLE-redactie selecteerde dé zes Belgische gezichten van morgen. Modellen die het volgens ons zullen maken, volledig gestyled in looks van Zalando. Knoop deze namen alvast in je oren.

BO GORISSEN (17) JILL MODELS MANAGEMENT

Net als zoveel meisjes werd ik gescout al winkelend in Antwerpen. Ik werd benaderd door Jill en Mitch van Jill Models en ging samen met mijn moeder meteen naar het agentschap om testfoto’s te maken. Een maand later had ik al een contract, ik was toen vijftien. Ik was verbaasd, maar tegelijk heel enthousiast en gelukkig. Het modellenleven was altijd al een stille droom, dus ik heb geen seconde getwijfeld.

zalando006
Hemd met extra volumes, The Fifth Label. Asymmetrische minirok, Vivienne Westwood Anglomania. Alles bij Zalando.

Mijn eerste opdracht was een lookbookshoot voor het Belgische merk Léo Paris. Vorig voorjaar maakte ik mijn debuut op Paris Fashion Week, voor Leonard Paris. De show vond plaats in het Grand Palais en had zo’n bijzondere sfeer... een aparte ervaring!

Wat mijn look zo sterk maakt? Ik denk mijn scherpe blik, volle lippen en veelzijdige look.

Wat ik ook doe, waar ik ook kom en wie ik ook ontmoet, ik blijf altijd mezelf. Ook wan- neer ik me kleed, probeer ik die visie toe te passen. Ik volg de trends wel, maar ik steek altijd iets persoonlijks in mijn looks. Het lijkt me mooi om later aan de modeacademie van Antwerpen te studeren of een andere creatieve richting uit te gaan zoals interieurvormgeving. Al hoop ik vooral een mooie modellencarrière uit te bouwen. Ik zou graag een cover scoren of een hautecoutureshow lopen. We zien wel wat de toekomst brengt. Wie weet, verhuis ik ooit naar New York om daar mijn carrière uit te bouwen! Los van het modellenwerk probeer ik zo veel mogelijk te genieten en te reizen.

1/

NOOR CHALTIN (16) DOMINIQUE MODELS

Ik stond aan te schuiven aan de ingang van een Justin Bieber-concert toen ik gescout werd. Ik was pas twaalf en met mode was ik totaal niet bezig, laat staan dat ik mezelf als model zag. Ik wilde het wel graag een kans geven en vond het werk meteen heel leuk.

zalando003
Wollen blazer, Plein Sud. Hemd met rushes aan de mouwen, Some Days Lovin. Crop top bezet met pailletten, Needle & Thread. Alles bij Zalando.

Mijn eerste opdracht was een lookbook voor Stephanie Anspach en hoewel ik niet erg ervaren was, verliep dat best goed! Ik herinner me ook een hele bij- zondere shoot in de Japanse Tuin in Hasselt. De kledij en make-up waren zo cool: voor een bepaalde look hebben ze zelfs mijn hele gezicht met stickertjes beplakt. Onlangs stond ik op de cover van ELLE Belgique, tot nu toe toch wel het hoogtepunt van mijn carrière! Sinds ik modellenwerk doe zorg ik beter voor mezelf door gezonder te eten.

Wat mijn look zo sterk maakt? Mijn blik, denk ik. Ik kan heel goed boos kijken! (lacht)

Ik kijk erg op naar Twiggy, haar stijl en look vind ik echt geweldig. Op dat vlak ben ik misschien wel wat nostalgisch. Zo luister ik ook graag naar bands zoals The Smiths en lees ik het liefst klassiekers zoals ‘The Catcher in the Rye’ en ‘The Picture of Dorian Gray’. Schilderen doe ik ook af en toe, maar dan puur voor mijn plezier. Ik ben niet bepaald een Picasso! (lacht) Ik reis graag en aangezien ik in een kleine stad ben opgegroeid, zie ik mezelf later wel naar een grote modestad trekken. Grote dromen heb ik niet, ik zie wel wat er op me afkomt...

2/

JASPER COREMANS (22) JILL MODELS MANAGEMENT

Of modellenwerk goed verdient? Dat was mijn eerste vraag toen ik aangesproken werd op de Antwerpse Meir. Ik werkte toen aan de haven en had nood aan een nieuwe job met meer variatie. Ik heb meteen toegezegd en twee weken later liep ik voor Rick Owens op de catwalk in Parijs.

zalando005
Leren bomber Wood Wood. Hemd, Tiger of Sweden. Tricot jurk met lurex, M Missoni. Broek, Joseph. Leren schoenen, Fratelli Rossetti. Alles bij Zalando.

Mijn omgeving reageerde verrast op het nieuws, maar positief. Mijn vrienden vonden het vooral grappig om me ineens in rare kleren te zien. Op mijn palmares staan shoots voor GQ Magazine, Vogue en shows voor Rick Owens, Lanvin, Boris Saberi, Julius, Hood By Air, Adidas, Brioni, Y/Project en many more. Tijdens elke opdracht gebeurt er wel iets dat me bijblijft, al zal ik vooral de show van Hood By Air vorig seizoen niet snel vergeten. Ze gaven me laarzen met hoge hakken en een beha. De opdracht luidde: klanten versieren in de darkroom van een Parijse gay seks- club... Daarna mocht ik met een cocktail in de hand in het zwembad springen.

Mijn sterk afgelijnde kaaklijn, volle lippen en ietwat Russische uitstraling maken dat ik een interessante, edgy look heb. Ik pas eerder in de ruigheid van Berlijn dan in het glamoureuze New York.

Ik heb me altijd bewust gekleed en mijn stijl past bij mijn persoonlijkheid. Toch is mode geen passie van mij, ik hou me nog steeds liever bezig met het innerlijke dan het uiterlijke. In de eerste plaats wil ik mijn studie filosofie aan de UA afmaken, maar ik zie mezelf zeker verder werken als model. Ik zie wel wat er op me afkomt, carpe diem.

3/

LUKA VANDERVEKEN (18) REBEL MANAGEMENT

Zes maanden later was het dan toch zover en is de bal stilletjes aan het rollen gegaan. Ondertussen heb ik voor Zara gewerkt, ben ik verschenen in Harper’s Bazaar en Crash Magazine en heb ik shows gelopen voor Alexander McQueen, Balenciaga, A.F.Vandevorst en Maison Margiela.

zalando001
Rechte jurk met elastieken schouderband, Tibi. Hemd, Patrizia Pepe. Alles bij Zalando.

Die laatste blijft me het meest bij omdat ik toen bijna onderuit gegaan ben! (lacht) Door de gladde plankenvloer schoof ik steeds uit... Nu bestudeer ik nauwlettend alle modeshoots en laat ik me inspireren door de sfeer van een bepaalde foto of door een pose van een model. Modellenwerk heeft me zelfzekerder gemaakt, zowel op als naast de set, en me geleerd om altijd mezelf te blijven. Ik word net vaak geboekt om mijn flaporen.

Mijn grootste passie is eten. Ik ben erg geïnteresseerd in voeding en het effect ervan op het lichaam. Op ontdekking gaan door de stad, op zoek naar gezellige coffeeshops en gezonde lunchgerechtjes - ik doe niets liever! Om die reden ben ik net begonnen aan een opleiding voedings en dieetkunde. Sinds dit jaar ben ik ook ingeschreven voor avondlessen Spaans. Mijn studies hoeven uiteraard mijn modellenwerk niet in de weg te staan, daarvoor hou ik er te veel van!

4/

ANNA BEIRINCKX (21)) IMM

Mode heeft mij altijd geboeid en die fascinatie is doorheen de jaren enkel gegroeid. Modellenwerk daarentegen zei me weinig, omdat ik er een wat vertekend beeld van had. Het leek me een harde wereld waarin je enkel op je uiterlijk beoordeeld wordt en je persoonlijkheid er niet toe doet. Ondertussen heb ik ontdekt dat dat helemaal niet klopt! Vanaf mijn vijftiende werd ik vaak aangesproken door scouts van verschillende agentschappen. Mijn ouders vonden me te jong, dus ben ik er nooit op ingegaan. Op mijn negentiende besliste ik ervoor te gaan, het was nu of nooit.

zalando004
Geborduurde en gehaakte jurk met mousselinen topje met kraagje, Three Floor. Oversized wollen mantel, Just Cavalli. Suède sandalen, Topshop. Alles bij Zalando

Ik koos ervoor om mijn studies grafisch ontwerp een jaar uit te stellen. Na een jaar fulltime modelenwerk en de wereld rond reizen had ik de smaak helemaal te pakken. Nu combineer ik beide.

Mijn highlights zijn de show van Christian Wijnants, mijn eerste grote opdracht, de show van Manish Arora en editorials voor internationale magazines zoals Neo2 Magazine en French Magazine. Ik zou heel graag ooit voor een hele grote naam lopen zoals Gucci, Prada of Marc Jacobs. Wie wil dat nu niet?!

Mijn look ligt op de grens van edgy en commercieel.

Al gaat mijn vrije tijd vooral naar The Floating Panther, een agentschap voor kunstenaars dat ik met mijn vriend oprichtte. Ik hoop ooit mijn ervaring in de mode te combineren met mijn studies, bijvoorbeeld als grafisch ontwerper voor een modehuis.

5/

WANNES DE WAEGH  (20) ULLA MODELS

Uit het niets werd ik op Pukkelpop aangesproken door iemand van Ulla Models. Ik was zestien en had nog nooit aan modellenwerk gedacht, het zei me in eerste instantie dus niet veel. Een paar maanden later ben ik toch een kijkje gaan nemen online en was ik meteen onder de indruk van de professionaliteit van het agentschap en de namen met wie ze wereldwijd samenwerken. Ik besloot het een kans te geven, want wat had ik te verliezen?

zalando002
Wollen mantel, Joseph. Denim jas met lappen, Waven. Jeanshemd, Won Hundred. Zijden sjaaltje, Versace. Jogger, Filippa K. Alles bij Zalando.

Op mijn zeventiende werd ik naar Paris Fashion Week gestuurd voor een boeking voor Raf Simons, mijn eer- ste grote opdracht. Een maand eerder had ik Raf Simons himself ontmoet op zijn kantoor in Antwerpen. Afgelopen juni werd ik samen met Barry, een jongen die ook bij mijn agentschap zit, naar Milaan gestuurd om mee te doen aan de casting voor de Versace-show. Een casting moet je zien als een sollicitatie, je weet nooit op voorhand of je aangenomen wordt of niet. Op mijn verjaardag kreeg ik het goede nieuws dat ik de show mocht lopen! Ik heb die week heel wat mensen ontmoet, zoals Donatella Versace, maar ook vrienden voor het leven gemaakt.

Dat vind ik zo leuk aan dit werk: je leert mensen over de hele wereld kennen. Bijna had ik die show niet gehaald trouwens! Het modellenwereldje is keihard en de concurrentie moordend. Je moet tegen een stootje kunnen en kunnen omgaan met teleurstellingen. Dankzij deze leerschool sta ik vandaag heel sterk in mijn schoenen, in eender welke situatie. Ik ben ambitieus en wil zo veel mogelijk uit deze ervaring halen, maar ik laat alles op mij afkomen. Ik had nooit durven dromen hier al te staan!

Fotograaf: Zeb Daemen