5 redenen waarom we Victoria Beckham voor H&M wel zien zitten

Gepubliceerd op 18 december 2013 door Laure Vandendaele
5 redenen waarom we Victoria Beckham voor H&M wel zien zitten

London The Class Of 92 Premiere

‘Victoria Beckham is de volgende gastontwerper voor H&M!’ Kijk eens aan, daar is dat aanhoudende gerucht weer. Vliegt de rook van een sluimerend vuur ons in het gezicht of zijn we met zijn allen aan het ‘wishful thinken?’ Wij schatten de kans dat Mevrouw Beckham volgend jaar de meute en masse richting H&M lokt, eerder klein in. Jammer, want we zien zo’n LBD van VB  in onze garderobe wel zitten. En zo kunnen we nog wel enkele redenen verzinnen.

De collectie van Isabel Marant voor H&M lag nog niet in de rekken of daar rees alweer de vraag: ‘who’s next?’. Op het net, die plek waar feit en fictie vaak heel erg moeilijk van elkaar te scheiden zijn, doken snel nieuwe potentiële namen op. Onder meer Prada, Balenciaga en Céline passeerden de revue. Of wordt het toch Victoria Beckham? H&M speelt immers enkel met de groten uit de modewereld, en is dat nu net niet de allergrootse ambitie van de voormalige Spice Girl? ‘One of them’ te zijn? Voor Kanye lijkt het maar niet te lukken maar Beckham is met haar sterke collecties, goed draaiende online business en weldra een eerste winkel in Londen (nog zo’n onzeker geruchtje) alvast aardig op weg.

Dus, mocht u dit lezen beste Victoria, aarzelt u dan vooral niet om uw torenhoge stappers uit de schoppen en op uw benige derrière achter de tekentafel te gaan zitten. Bedankt.

Waarom we binnenkort graag zouden vernemen dat er volgend jaar een collectie met ‘Victoria Beckham voor H&M’ in de neklijn komt?

1/

victoriabeckhamaccessoires

1.    De accessoires.
Een betaalbare versie van de ‘Harper’ rond je schouder, een Victoria tote in je hand of een grote ‘pouch’ onhandig onder je arm gekneld? Wij zeggen: ‘yes, please.’ En doe er maar een paar zonnebrillen bij nu je toch bezig bent, Vicky.

2/

victoriabeckhamdress
2.    De jurkjes

Het signature kledingstuk van Victoria Beckham? Haar jurkjes. Elk seizoen zit wel ergens een begeerlijke, schattige, elegante en perfect gestroomlijnde little black dress in de collectie. Nu ja, ‘black’, Victoria kleurt haar schetsen met alle krijtjes uit haar pennendoos en ontwierp bijgevolg al little dresses in zowat alle kleuren van de regenboog.
Volgende zomer ziet Victoria het groots. De frêle ontwerpster maakte een blow-op versie van haar typische jurkjes en paradeerde zelf al in haar big blue dress. Marge Simpson is alvast fan en wij beginnen ook aan het idee te wennen. Fashionable soepjurken, wat kan eens mens daar nu in hemelsnaam tegen hebben?

3/

SpiceGirls
3.    Viva Forever!

Nog fans van de Spice Girls in de zaal? Een VB voor H&M-lijn, da’s eigenlijk een beetje hetzelfde aan een Spice Girls-collectie voor volwassen. Wel met zo’n 15 jaar vertraging, maar ‘fan’ ben je nu eenmaal voor het leven. Girl Power!

4/

DavidBeckham

4.    Bend it like Beckham

Niet dat het Victoria veel moeite kost om deuren geopend te krijgen maar feit is dat echtgenoot David Beckham al een poosje goede relaties met de Zweedse kledingketen onderhoudt. De gepensioneerde voetballer was immers het gezicht (én lichaam, geen onbelangrijk detail) van zijn eigen ondergoedlijn bij H&M. Is het geen tijd voor een beetje gezonde concurrentie ten huize Beckham? Of een samenwerking? Genre, 'his & hers'? Bracht het steenrijke duo in hun begindagen als powerkoppel niet saampjes een een parfum voor hem en haar uit?

5/

FashionBunny
5.    Iedereen Fashion Bunny!

Lady Gaga heeft haar ‘Little Monsters’,  Victoria Beckham heeft haar 'Fashion Bunnies’. Om tot het leger van ‘Little Monsters’ te behoren, hoef je enkel de nieuwe plaat van Mother Monster in huis te halen, een wannabe Fashion Bunny komt er iets minder goedkoop vanaf. Want hemeltje lief, wat is Mevrouw Beckham een dure vogel! Zelfs een stuk uit haar tweede en iets meer ‘betaalbare’ lijn aanschaffen, betekent voor ons een maandenlang dieet van water en brood. Of misschien toch geen brood. Omwille van de koolhydraten, weet u wel.
Kortom, Beckham voor fashion bunnies met een beperkt budget zou welkom zijn.