Etalages van Brooklyn maken gelukkig

Gepubliceerd op 12 december 2013 door Laure Vandendaele
Etalages van Brooklyn maken gelukkig

Brooklyn_Antwerpen
De eindejaarsperiode is meestal een tijd van geluk en blijdschap … tot je alle ellende in de jaaroverzichten van 2013 ziet. Om het jaar toch mooi af te sluiten, verzamelde kledingwinkel Brooklyn de vrolijkste krantenkoppen van dit jaar en gebruikten ze als versiering voor hun etalages.

Voor shoppers die in een winterdipje zitten of – zeer frustrerend – dat ene kerstcadeau net niet vinden, heeft Brooklyn een leuke actie op poten gezet. Al hun etalages zijn deze periode versierd met vreemde en vrolijke krantenkoppen met als doel hun klanten op te vrolijken;

Ubbe Descamps van Brooklyn ziet de actie als een manier is om “een rotjaar als 2013 wat tegengas te geven en iedereen te overladen met goed nieuws”. Hij zegt dat de krantenkoppen met slecht nieuws voor hen zijn uitverkocht voor dit jaar. “Het wordt dan ook hoog tijd voor wat leukere koppen om de verzuring tegen te gaan. Niet om naïef in het leven te staan, maar wel om te relativeren en hoopvol aan de toekomst te werken,” aldus Descamps.

In de winkels worden bovendien gratis buttons uitgedeeld om het goede nieuws te verspreiden en op de Brooklyn Facebookpagina wordt elke dag een positieve nieuwskop gepost om ook de online shoppers een glimlach te bezorgen.

Dat de actie werkt, bewijzen de talrijke glimlachende mensen voor de etalages en alle positieve reacties. Er is zelfs een interim-bureau dat gereageerd heeft op de kop “Gelukt zoekt M/V”.

Dit zijn alvast onze vijf favoriete koppen, maar zoek je geluk vooral zelf in de etalages van Brooklyn bij je volgende cadeautjesmissie.

Brooklyn_Gent

C. Miley wint Nobelprijs voor vrede.

Boom ontdekt met positieve noten.

Schouderklopjes werken ook als ze op de rug gegeven worden.

Higgs ontdekt kleinste positief deeltje.

Geluk-app als gratis download op iTunes en Google Play.

Een bijdrage van stag. (CVT)