Bewust en beter sporten bij Fit. in Gent

Geüpdatet op 5 september 2016 door Laure Vandendaele
Bewust en beter sporten bij Fit. in Gent

Begin september: de kinderen terug naar school, jij terug… naar de gym? Als het aan Peggy Possemiers, drijvende kracht achter het splinternieuwe Fit. ligt, zeker wel!

Dok Noord, aan de Oude Dokken, is tegenwoordig the place to be in Gent; de laatste maanden schieten de jonge ondernemingen er als paddenstoelen uit de grond. Dit weekend opende ook sportschool Fit. de deuren en het bleek meteen een succes. In een oude, gerenoveerde loft vlak aan de kades, kan je vanaf nu elke dag van de week terecht voor uitdagende sportlessen onder leiding van ‘fitness finest’: een resem bekende gezichten (en lijven) uit de fitnesswereld brengen je lichaam en geest met veel enthousiasme in topvorm.

Op elke straathoek vind je tegenwoordig echter een gym. Wat is er nu anders aan Fit.? We stelden de vraag rechtstreeks aan Peggy, sportlerares en zaakvoerder van Fit. Alles blijkt te draaien rond enkele sleutelwoorden: ‘leuk’, ‘eenvoudig’ en bovenal ‘kwaliteit’. Ze vertelt begeesterd: “Het huidige aanbod op de fitnessmarkt is inderdaad zeer ruim, maar wij maken echt het verschil. Onze slogan luidt niet voor niets: ‘bewust beter’. Wij bieden kwalitatieve groepslessen onder leiding van ervaren professionals. In tegenstelling tot de anonieme fitnessketens, geven wij de voorkeur aan een persoonlijke aanpak in een gemoedelijke sfeer. Kortom: jij bent de ster!” Sporten moet dus vooral leuk zijn. Los van de vriendelijke lesgevers, en het kleurrijke logo, draagt ook het interieur, vol grappige knipogen, bij aan de gemoedelijke sfeer: je neemt voor de les een koffie in de open keuken, eet tijdens je break een yoghurtje met extra granola in de gezellige zithoek, of trekt je even terug voor een broodnodige boodschap in de eufemistisch getitelde ‘thinking room’ waar het verzameld werk van Shakespeare voor de nodige inspiratie kan zorgen. Eén van de wanden is bovendien bedekt met een levensgrote foto van een bos: zen en zweet gaan hier duidelijk hand in hand.

Peggy beaamt: “Fit. hecht belang aan lichaam én geest. Bovendien is hier echt iedereen welkom: voor elke leeftijd en ieder fitnessniveau hebben we de gepaste les.” En inderdaad: wanneer we door het aanbod gaan, zien we alles van ‘pilates’, ‘funky BBB’, ‘funky fatburning’, tot ‘spinning’ en ‘supertramp’. Vooral dat laatste past weer in het concept: in groep de trampolines onveilig maken betekent gegarandeerd een grondige workout voor je hele lijf, inclusief je buikspieren door de onvermijdelijke lachsalvo’s.

Nog belangrijk, vermeldt Peggy, is het feit dat ze bij Fit. niet houden van ingewikkelde abonnementen; ze werken daarom ook met een tienbeurtenkaart (90€), die je alle vrijheid geeft. Ook langere abo’s (drie maanden, een jaar) zijn een optie. Leuk detail: die haal je simpelweg uit de drankautomaat, samen met je gezonde popcorn en verfrissend sapje.

Wij zijn alvast overtuigd, en gaan vanaf nu ook voor ‘bewust beter’- na nog een snel bezoekje aan de ‘thinking room’. Surf voor meer info naar fit.gent (AV)