Make-up artist Florence Teerlinck onthult haar geheimen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Claire
Make-up artist Florence Teerlinck onthult haar geheimen

Wat denkt, drijft en smeert een make-up- en beautyprofessional? We vragen hen de lipstick van het lijf. Deze keer duiken we in de beautycase van Florence Teerlinck (27), de Belgische make-upartiest die vanuit Londen de modewereld verovert en net haar eigen Mobile Makeup Bar heeft opgericht.

image2

Wat was jouw eerste make-upproduct?

“Lipstick! En ik draag die nog altijd vaak, vooral in een heel matte rode tint. Ik ben fan van de lipsticks van Armani of van de Retromatte-collectie van M.A.C. De truc voor een perfecte rode lip? Zorg ervoor dat je lippen goed droog zijn - als je net lippenbalsem hebt aangebracht, gaat de kleur niet houden - en kleur ze daarna volledig in met een lippotlood, om pas daarna de lipstick aan te brengen.”

Wanneer heb je de passie voor make-up ontdekt?

“Tijdens mijn studie communicatiewetenschappen. Het was voor mij nooit de bedoeling om in de modewereld te werken, maar tijdens mijn opleiding had ik nood aan een creatieve uitlaatklep en heb ik een cursus ‘theaterhaar’ gevolgd. Daarna volgde ik een cursus make-up en dan ben ik wat beginnen te experimenteren. Na mijn studie ben ik eigenlijk meteen als make-upartiest aan de slag gegaan, want elke dag achter een bureau zitten is niets voor mij. Mijn eerste grote opdracht was een tv-serie waarvoor ik special effects moest creëren. Het was enkel een stage, maar tijdens die job besefte ik dat dat was wat ik wilde doen. Al ben ik niet in de filmwereld blijven hangen. Ik werk graag elke dag met andere mensen samen. Een film of een serie is voor mij al een te lang project.”

Jij wordt gesponsord door het make-upmerk MakeUp Designory (MUD). Hoe kwam die samenwerking tot stand?

“Zij contacteerden me met de vraag of ik niet met hun producten wilde werken. Ik gebruik ze voor mijn werk en ik geef soms ook lezingen of workshops voor MUD. Ik had van in het begin een toffe relatie met de mensen achter het merk en het zijn heel goede producten, vooral de foundations en concealers. Omdat ze zo gepigmenteerd zijn, kan je met weinig product toch een mooie, natuurlijke finish krijgen. Ik gebruik zelf niet zo vaak oogschaduw omdat ik niet hou van poedertextuur, maar die van MUD kan je mengen met een primer, zodat het poeder vloeibaar wordt, je kan alles ook nat gebruiken. Het is een groot voordeel dat je een product zo kan mengen dat het jouw ‘eigen’ product wordt.”

Wat zit er altijd in je handtas?

“Een crèmeconcealer. Ik gebruik bijna geen foundation, dat vind ik te zwaar, maar wel een concealer om een egale teint te creëren. Verder nog een mascara en een lippenstift.”

Welke producten blijf je al jaren trouw?

“De Daily Microfoliant van Dermalogica, een heel goed product om je huid te reinigen, en de Kiehl’s Ultra Facial Cream. Als parfum gebruik ik ‘Manifesto’ van Yves Saint Laurent.”

Wat is jouw go-to make-uplook voor elke dag?

“Lipstick en mascara. Als ik geen mascara draag, is het alsof ik niet geslapen heb. De beste mascara ooit? Op dit moment gebruik ik Wonder’full van Rimmel. Het zijn niet altijd de duurste merken die de beste mascara hebben.”

Wat is jouw beautyroutine?

“Ik heb een uitgebreide skincareroutine, want ik vind het belangrijk om mijn huid goed te reinigen omdat ik nogal weinig make-up draag. ‘s Ochtends begin ik altijd met de Daily Microfoliant van Dermalogica, dan een reiniger van Caudalie en afhankelijk van wat mijn huid op dat moment nodig heeft, kies ik een van mijn serums uit. En een oogcrème van Annayaké - een ondergewaardeerd merk! - en dagcrème van Estée Lauder of Embryolisse. ‘s Avonds reinig ik eerst met Créaline van Bioderma en om de andere dag breng ik een masker aan.”

Wat is de beste beautytip die je ooit kreeg?

“Hoe je rode lipstick heel snel verandert in een ‘gewone’ mond. Je haalt de lipstick er eerst af met wat niet-vettige make-upremover om dan een laag lippenbalsem aan te brengen. Laat dat even inwerken en haal het er af met een watje en micellair water, zoals dat van Bioderma, en alles is weg!”

Waar ga jij beautyshoppen?

“In Japanse of Afrikaanse winkels, ergens waar ik ontdekkingen kan doen. Onlangs kwam ik in Londen voorbij een Japanse winkel die een hele skincare-afdeling bleek te hebben, met allerlei maskers en merken die je ergens anders niet kan vinden.”

Doe jij aan sport?

“Naast yoga heb ik ook de app Freeletics, een online coach voor mensen die niet veel tijd hebben. Heel on-the-go en handig als je vaak moet reizen.”

Wat is jouw feel good song?

“‘My Jamaican Guy’ van Grace Jones.”

Info over Florence vind je op florenceteerlinck.com en op themobilemakeupbar.com