Voormalig Alexander McQueen designer voor Diamanti Per Tutti

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Voormalig Alexander McQueen designer voor Diamanti Per Tutti

diamanti per tutti six leeDiamanti Per Tutti ging haar nieuwste gastontwerper in een wel erg indrukwekkende vijver vissen. De Chinese Six Lee ontwierp enkele seizoenen geleden nog voor Alexander McQueen, nu voor het Belgische juwelenlabel.

Sofie Valkiers en Stephanie Duval krijgen een opvolger van formaat. Nadat hij in 2009 afstudeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, trok Lee naar Londen voor een korte stunt op de mannenafdeling van Alexander McQueen. Twee jaar geleden stampte hij zijn eigen label Six Lee uit de grond.

Voor Diamanti Per Tutti heeft hij een androgyn project in petto. Elk vrouwelijk juweel kent een mannelijke tegenhanger, beiden kunnen ook samen als één stuk worden gedragen. Verder krijgt de collectie ook een vleugje illusionisme: geometrische creaties met een vervormend glanseffect scheppen de optische illusie van drie dimensies. Een interessante wending.

De collectie landt begin januari in de winkels, ondertussen kan je de juwelen al bewonderen in de Antwerpse pop-up van Diamanti Per Tutti, Drukkerijstraat 12, van 27 november tot 31 december.