Dating apps: 10 vervelende dingen die we niet meer willen zien in 2020

Geüpdatet op 4 februari 2020 door Lore Ginneberge
Dating apps: 10 vervelende dingen die we niet meer willen zien in 2020

Hoewel we het allemaal maar 'voor de fun' doen, raken er toch heel wat zielen gekwetst tijdens het online daten. Je wordt geghost, de persoon in kwestie is enkel op seks uit of blijkt iemand compleet anders te zijn IRL. Heel wat problemen die vermeden kunnen worden met enkele algemene gedragscodes.

Neem notities, beste dating app-gebruikers, want dit vervelende gedrag willen we in 2020 niet meer zien:

1. Stop met ghosting, orbiting en curving

Ghosting, Orbiting en Curving zijn millenial-termen die betekenen dat de communicatie op één of andere manier afgebroken wordt zonder duidelijke uitleg. Van de ene op de andere dag verdwijnt elk spoor van hem/haar en krijg je nooit meer antwoord op je berichten (ghosting), terwijl de persoon in kwestie nog wel al jouw Instagram-Stories bekijkt en liket (Orbiting), of af en toe een vaag teken van leven geeft om je aan het lijntje te houden (curving). Doe. Het. Niet. Wanneer je om één of andere reden geen connectie meer voelt, is het altijd beter om eerlijk te zijn en de banden netjes door te knippen.

2.  Doe niet alsof je te goed bent voor dating apps

"Ik geef dit nog een laatste kans", "Ik ben nieuw op Tinder", "Dit is allemaal voor de grap", yeah right. Als je je dan toch waagt in de online datingwereld, wees dan eerlijk over je intenties. Door de app in kwestie af te kraken kom je ten eerste niet serieus over, je beledigt ook nog eens jouw match die dezelfde app gebruikt.

3. Noem jezelf geen 'entrepreneur'

Moesten alle zelfverklaarde 'ondernemers' écht een eigen bloeiende zaak hebben, de wereld zou er een pak beter uitzien. Helaas is 'entrepreneur' in de online datingwereld vaak synoniem voor 'student marketing met een grandioos idee voor een nieuwe app' of 'ik heb een reguliere kantoorjob met louche zaakjes on the side'.

dating apps tinder gedrag

4.  Laat je ex erbuiten

Is het je gelukt om een interessante conversatie te voeren, dan begint jouw match al snel over zijn/haar ex, die als je het mag geloven 'de grootste bitch/klootzak' ooit geboren is. Dit zegt 1. dat je duidelijk niet over je ex heen bent, en 2. dat je weinig respect hebt voor anderen. Geen beste indruk dus, laat de vervelende gesprekken over vorige relaties voor wanneer jullie elkaar beter kennen.

5. Stouw je profiel niet vol groepsfoto’s

We get it, je hebt een hele hoop vrienden. Maar ben je te onzeker om alleen op foto te staan of draait je hele leven rond groepsplaatjes schieten tijdens feestjes, barbeques of skivakanties?

6. Lieg niet over je leeftijd

Liegen anno 2020 is niet alleen heel fout, het kost de gemiddelde internetgebruiker een kwartiertje om je te ontmaskeren. Via LinkedIn, Facebook of Instagram hoef je niet lang te zoeken naar iemands leeftijd, maar ook diens echte relatiestatus.

7. Rapporteer niemands profiel zonder geldige reden

Het gebeurt: vervelende etters die iemands profiel rapporteren met als enig excuus dat hij/zij niet helemaal aan de wensen voldoet. Wanneer iemand niet ingaat op je vraag naar nudes of geen interesse (meer) in jou toont, laat je het zaakje beter rusten. Dat terzijde: een dating app-gebruiker die jouw grenzen grandioos overschrijdt heeft natuurlijk alle recht om verbannen te worden.

8. Laat je lichaamsmaten achterwege

Heel leuk dat je groot en breed bent, maar dat konden we al opmaken uit de weinig verhullende foto's. Toegegeven: het oog wil ook wat, maar je lengte heeft echt geen enkele toegevoegde waarde aan jou als persoon. Geen. Enkele.

9. Begin eens met een interessante, foutloze openingszin

Hoe vaak krijg jij een "hey" of "cava?" als openingszin zonder verdere uitleg? Een vreemde manier van kennismaken die geen enkele interesse toont, wees dus alsjeblieft een beetje origineler. En als het even kan, probeer een conversatie te voeren die zowel interessant is als vrij van spellingsfouten. Alsjeblieft dankjewel.

10. Stuur geen ongewenste foto’s

Dit zou echt niet meer gezegd hoeven worden: ongevraagde naaktfoto's zijn een dikke vette don't. Er zijn maar weinig (lees: geen) mensen die op slag verliefd worden door een plotse dickpick in hun DM's. Dit is echt niet de manier om iemand in je bed te krijgen, je kan beter.