Cameron Diaz werkt na 8 jaar pauze aan een nieuwe film

Gepubliceerd op 30 juni 2022 door Lore Ginneberge
Cameron Diaz werkt na 8 jaar pauze aan een nieuwe film

Cameron Diaz is inmiddels al acht jaar met 'pensioen', maar de actrice maakt een uitzondering voor een nieuwe film, het toepasselijk getitelde 'Back in Action', aan de zijde van Jamie Foxx.

Acteur en muzikant Foxx gooide een telefoongesprek tussen hemzelf en Diaz op sociale media, waarin gehint wordt naar een nieuw project. Het nieuws komt acht jaar nadat het paar samen verscheen in wat Diaz' laatste film werd - een 2014 remake van Annie, waarin ze Miss Hannigan speelde. In het opgenomen gesprek bekent Diaz, 49, dat ze "zo angstig" is, maar "opgewonden" om terug te keren. Tijdens hetzelfde telefoongesprek verbond Foxx, die een Oscar won voor zijn vertolking van de Amerikaanse soulzanger Ray Charles in 2004, Diaz met Super Bowl-winnaar Tom Brady om advies te geven over het lanceren van een grootse comeback. "Ik ben relatief succesvol in ont-pensioenen", grapt American Footballspeler Brady.

Cameron Diaz' intense carrière

Sinds de jaren negentig tot enkele jaren geleden stond Cameron Diaz non-stop in de spotlights. 'The Mask', 'There's Something about Mary', 'Charlie's Angels' en 'The Holiday', het zijn maar enkele van haar vele verdiensten. Na twintig jaar in het vak, kondigde Diaz formeel haar pensioen aan in 2018, hoewel ze al eerder had aangegeven dat ze een stapje terug deed. "Ik kon niet echt tegen mezelf zeggen wie ik ben. Ik voelde de behoefte om mezelf heel te maken", zei de actrice daarover op een evenement van haar vriendin Gwyneth Paltrow.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cameron Diaz (@camerondiaz)

Op Gwyneths podcast getuigde Diaz ook nog over hoe ze "rust kreeg in haar ziel" omdat het "zo intens was om op dat niveau te werken en zo publiekelijk te zijn."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cameron Diaz (@camerondiaz)

Over Diaz' nieuwe film 'Back in Action'

De Netflixfilm 'Back in Action' zal later dit jaar in productie gaan. Het gaat om de laatste in een reeks van Netflix Originals-actiefilms met grote namen in de hoofdrol.  Eerdere parels in dit rijtje zijn 'Bird Box' (met Sandra Bullock in de hoofdrol), 'Red Notice' (Dwayne Johnson), 'Don't Look Up' (Leonardo DiCaprio) en de aankomende Ryan Gosling-film 'The Gray Man'.