Hoe transformeer je simpele eyeliner naar een chique make-up look?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE Partner
Hoe transformeer je simpele eyeliner naar een chique make-up look?

Een uitje gepland meteen na het werk en geen tijd om naar huis te gaan en je make-up bij te werken? Aan de hand van deze tutorial leer je hoe je jezelf origineel en geraffineerd kunt opmaken met een klassiek streepje eyeliner.

• Producten

IMG_2200_R

Base Paupières Pro tint 02 "Aquatique"
Palette Hypnôse Mat 108 "Beige Brûlé"
Grandiôse Liner tint 03 "Bleu Saphir"
Grandiôse Extrême Mascara tint "Noir"

1/

• Dit zijn de stappen

1. Breng altijd eerst een basis aan voordat je een lijntje trekt met de eyeliner. Base Paupières Pro is waterbestendig, harmoniseert de huidkleur en zorgt ervoor dat de make-up beter houdt. Lichtjes kloppend aanbrengen met de vinger over het volledige ooglid.

IMG_2253_R

2. Breng vervolgens met een borsteltje de lichtste oogschaduw van Palette Hypnôse, "Beige Brûlé", aan op het ooglid. Je kunt deze oogschaduwen nat of droog aanbrengen. De kleur is intenser als het nat is en matter en zal ook langer houden. Maak je vinger of het penseel nat, maar laat het water nooit rechtstreeks op het product druppelen. Voor een heldere blik: breng zacht een vleugje oogschaduw net onder de wenkbrauwen aan. Geef altijd de voorkeur aan een neutrale oogschaduw om de eyeliner optimaal te doen uitkomen.

illuyeuxliner
3. Overdag houden we onze make-up liever eenvoudig: trek een fijn streepje Grandiôse Liner "Bleu Saphir" zo dicht mogelijk tegen de wortel van de bovenste wimpers. Wil je het discreet houden? Trek het lijntje dan over drie kwart van het oog. Voor een meer opvallende make-up look trek je het verder door, tot in de buitenste ooghoek, met een krul naar boven.

Handig: de nieuwe Grandiôse Liner heeft een scharnierpunt waarmee je de steel tot wel 35 graden kunt draaien. Een klein detail dat alles verandert en zorgt voor meer wendbaarheid. Gewoon de greep kantelen en klaar! Met het ultrafijne puntje geraak je bovendien moeiteloos in de binnenste en buitenste ooghoek.

illuyeuxliner1IMG_2204_R
4. Om je dagmake-up om te toveren in een geraffineerde avondmake-up trek je een tweede lijntje Grandiôse Liner "Bleu Saphir", deze keer tegen de onderste wimpers. Trek het lijntje voorzichtig door tot net onder de eerder gerealiseerde krul. Door de binnenste oogrand aan te zetten met zwart potlood creëer je een intense blik.

Tip: om een scherp, regelmatig lijntje te trekken, kun je het beter eerst lichtjes in potlood tekenen. Ben je tevreden met het resultaat, dan ga je er met de eyeliner over. Foutjes kun je nog altijd corrigeren met wat foundation met behulp van een penseel en een vleugje concealer.

illuyeuxliner2
5. Vul de ruimte tussen de twee krullen op met een vleugje iriserende oogschaduw. Een hoogst origineel detail dat je blik doet spreken.

6. Breng als laatste stap Grandiôse Extrême Mascara aan. Met zijn gebogen tip geraak je moeiteloos bij alle wimpers, zelfs de kleinste in de binnenste en buitenste ooghoek. Zigzag zo dicht mogelijk tegen de wimperaanzet met de tip. Voor een katachtige look trek je de wimpers schuin naar de buitenste ooghoek terwijl je de mascara aanbrengt. Als je donkere kringen hebt, kun je beter geen mascara op de onderste wimpers aanbrengen – dat zou alleen maar de aandacht vestigen op je vermoeide trekken.

illuyeuxliner3IMG_2195_R
Foto’s: Ophélie Châtelain