Zeven verrassende online alternatieven op de klassieke webshops

Geüpdatet op 24 maart 2023 door Daphne Dorgelo
Zeven verrassende online alternatieven op de klassieke webshops CDH Studio

Ooit al vol trots je nieuwste aankoop geshowd, om te beseffen dat je vriendin net hetzelfde heeft gekocht? Hoogstwaarschijnlijk kwam dat stuk van Zara, ASOS of H&M. We houden allemaal van deze winkels, maar soms is het nodig om je routine om te gooien. Vermijd ongelukkige twinning momenten en neem eens een kijkje op deze alternatieve webshops: 

Ziehier de alternatieve webshops waar je misschien nog niet eerder van heb gehoord en waar wij hier in België ook online kunnen shoppen:

1. CDH Studio

(broek rechts) Oaklyn Trousers

CDH Studio is een online concept store gemaakt voor de verantwoordelijke it-girl. Een online platform waar je duurzame, maar vooral modieuze items vindt en dat je zo een pak zoekwerk bespaart. Trendy handgeplukte collecties van duurzame en trending merken als Samsoe & Samsoe, Munte, Edited, Twist & Tango, Stella Nova en Steamery zorgen ervoor dat je CDH Studio in 3 woorden kan omschrijven: Scandinavisch, sustainable en super trendy.

cdhstudio.com

2. Nona Handbags

Slouchy Shoulder Bag

Op zoek naar een tas die je niet zomaar op straat spot? Ontstaan in Antwerpen en met een atelier in Rotterdam, is dit merk ontstaan uit de behoefte aan eenvoudige leren tassen van goede kwaliteit, zonder poespas. Geen schreeuwerige logo's of overdreven versieringen, maar gewoonweg mooie materialen en doordachte ontwerpen.

nonahandbags.com

3. Muunice

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MUUNICE (@muunice)

Muunice ontstond in 2022 uit een gedeelde passie voor mode in Florence. Welkom in een universum van tijdloze, gedurfde en hedonistische stukken die inspireren om verandering te omarmen en de mensen om je heen te verrassen. Muunice is een viering van creativiteit en zelfexpressie. Doordat het merk ook actief bezig is met NFT's, laat het zien dat de echte wereld en het digitale universum naadloos in elkaar overvloeien.

muunice.com

4. Carmen Says

Strapless Knot Top € 49,90

Achter de essentie van het werk van Carmen Says zit een duidelijk doel: inzetten op kwaliteit, duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor een betere wereld. De productie van dit Spaanse merk gebeurt volledig in Spanje en wordt aangepast aan de verkoop om overstock te voorkomen. De items zijn altijd up-to-date, gaan in tegen overproductie en versterkt het Made in Europe-label.

carmensays.com

5. The Room Antwerp

Draped Shoulder Knit €85,00

We schreven er al eerder over, maar The Room Antwerp hoort absoluut in het lijstje alternatieve webshops. De stock is beperkt, de items worden in 'drops' online gezet en alles gebeurt steeds in overleg met de community. Dit hoeft je trouwens niet af te schrikken, want iedereen is welkom bij The Room. De items die founder Noëmie Haverhals cureert komen van over de hele wereld en zijn altijd net even anders. Denk aan minimalistisch items met een cut out of een asymmetrisch detail.

theroomantwerp.com

6. Mouaire

Canary top €230,00

Mouaire is een familiegericht, moeder-dochter-merk uit Antwerpen. Hun innovatieve stijl verwerken ze in tijdloze, uitzonderlijke stukken om van te houden en te koesteren. Mouaire collectables knits worden met de hand gemaakt en gaan daarom in tegen massaproductie. Ze hebben beperkte hoeveelheden en kleuren in voorraad, afhankelijk van de invoer van nieuwe mohair en zijdegarens. Pre-orderden is dus de boodschap! Het wachten duurt iets langer, maar wat is die korte tijd nu op het mensenleven dat je de collectible bij zal houden?

mouaire.com

7. Sézane

Hemd Pieroo €90,00

Het in Parijs gevestigde merk met vintage flair opende in september een langverwachte Brusselse pop-upstore, maar ook online kunnen Belgische fans hun hart ophalen. De snits zijn elegant en tijdloos, met een grote aanwezigheid van kleuren en subtiele details. De materialen zijn zorgvuldig gekozen, denk ecologische stoffen met delicate afwerkingen. Exact wat we nodig hebben voor een luxueuze, discrete garderobe.

sezane.com