15 funky wetsuits die je instant blij maken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
15 funky wetsuits die je instant blij makenDCIM104GOPRO

Surfen aan de Belgische kust? Het kan, maar we moeten het wel zonder exotische temperaturen stellen. Geen probleem, het geeft ons meteen een reden om ons een razend sexy wetsuit aan te schaffen. Geen saai exemplaar echter, wij zochten en vonden 15 echt originele stukken! 

Wist je trouwens dat Jack O'Neill, grondlegger van het naar hem vernoemde surflabel, de uitvinder van de wetsuit is? De man wilde het hele jaar door kunnen surfen en ontwierp in 1952 een pak dat hem lekker warm zou houden in het water. Waar hij het idee vandaan haalde? Van de neoprenen vloeren in vliegtuigen... Hoe dan ook: het lukte, en doorwinterde surfers hoefden niet langer met in olie gedrenkte sweaters (!) de zee in om niet te bevriezen. Onthoud ook alvast deze tips om je wetsuit te onderhouden: 

  • Spoel je pak altijd goed uit met helder water, zodat zout- en zandrestjes het niet kunnen verkleuren en de elasticiteit ervan aantasten.
  • Je laat een wetsuit ook best binnenste buiten drogen, en dit nooit in volle zon!

  • Om kraken en andere slijtage te vermijden, berg je het best al hangend op. Vermijd houten of te scherpe kapstokken. (De pakken van O’Neill komen steeds met afgeronde, plastieken kapstokken zodat er zeker geen haken in het pak ontstaan.)

    Tijd om er zelf één in huis te halen, onze favorieten: