Vliegangst? Dit is de beste plek in het vliegtuig

Gepubliceerd op 4 juli 2016 door Isabelle
Vliegangst? Dit is de beste plek in het vliegtuig

Heb jij een panische angst voor vliegtuigen? Flitst je hele leven aan je voorbij bij de minste turbulentie? Dan moet je deze tip héél goed onthouden. 

De Amerikaanse vliegtuigmaatschappij JetBlue verklapt in een kort filmpje op welke plek je het minste last hebt van die vervelende turbulentie. Wat blijkt? De gulden middenweg is in het geval van vliegangst de beste optie! Probeer een zetel ter hoogte van de vleugels te boeken en blijf daarenboven weg van de ramen. In het midden van het gangpad voel je het effect van luchtzakken minder intens dan aan raamkant. Waarom de vleugels? Daarin zitten de motoren van het vliegtuig, de stuwende kracht van de hele luchtbus en dus ook de meest stabiele plek ervan.

Het goede nieuws: heel wat mensen vechten om een plekje aan het raam, dus veel concurrentie zal je in de categorie "gangpad" niet krijgen!

Wist je trouwens dat je vooraan in het vliegtuig ook minder kans maakt op een goede nachtrust? Ontdek hier waarom én meer tips om beter te slapen op een vlucht.