Dit zijn de echte ouders van Jon Snow

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Dit zijn de echte ouders van Jon Snow

En Khaleesi is zijn tante! 

Gisterenavond werd de seizoensfinale van Game of Thrones uitgezonden in de Verenigde Staten en daar werd een gigantische spoiler onthuld. Trouwe boeklezers voorspellen de theorie al jaren, maar aangezien George Martin, het brein achter de reeks, graag zijn tijd neemt bij het schrijven van het laatste boek, was het aan de TV-serie om het geheim te onthullen.

Dé hamvraag die Jon Snow en zijn vele bewonderaars zich al seizoenenlang stellen: wie is zijn moeder?! Het antwoord daarop: Lyanna Stark, de noodlottige zus van Ned Stark. Blijkt dat Lyanna stierf bij de geboorte en om één of andere reden haar broer smeekte om haar kind als zijn bastaard te adopteren en nooit de naam van zijn ware vader te onthullen. Prompt zitten we met een nieuwe prangende vraag: wie is de vader in kwestie?!

Volgens zowat alle fans is dat... Rhaegar Targaryen! Dit is de nieuwe theorie: de voormalige kroonprins en grote broer van Daenerys (aka Khaleesi) beleefde een stomende affaire met Lyanna en liep met haar weg van het hof. Lyanna was op haar beurt verloofd met Robert Baratheon, die natuurlijk niet kon lachen met de hele situatie. Hij ontketende een burgeroorlog tegen de prins en zijn hele familie en terwijl hij druk bezig was zijn liefdesrivaal in mootjes te kappen, snelde zijn beste vriend Ned zijn "ontvoerde" zus te hulp, net op tijd om haar te zien sterven bij de geboorte van Jon, de liefdesbaby die ze samen met haar prins had gemaakt. Uiteraard zou Robert, nieuwe koning van het land, het kind nooit in leven laten en dus beloofde nieuwbakken Oompje Ned het te verbergen als zijn bastaard en op te voeden als één van zijn eigen kinderen. Volg je nog?

Of de theorie ook werkelijk klopt, zal de toekomst uitwijzen. Indien wel, betekent dit zoveel dingen! Ten eerste dat Jon het neefje is van Khaleesi, maar ook dat hij eigenlijk de enige echte rechtmatige troonopvolger van de Zeven Koninkrijken is en vooral dat Jon-met-de-trieste-ogen al seizoenenlang wordt vernederd en gekleineerd door wat eigenlijk zijn onderdanen hadden moeten zijn. Zucht. Het leven is zwaar als je in Westeros woont...

Genoeg nerd alert voor deze maandag, maar we vonden dat je het even moest weten!

(Toch nog wat in nerdy sferen hangen?Deze 15 dingen wist je gegarandeerd niet over Game of Thrones!)