Topmodel Cesar Casier ontwerpt voor Essentiel

Gepubliceerd op 26 november 2013 door Laure Vandendaele
Topmodel Cesar Casier ontwerpt voor Essentiel

cesarcasier

Cesar Casier gaat een collectie voor Essentiel ontwerpen. Het Gentse topmodel kondigde zijn nieuwe project eerder deze maand al voorzichtig aan op zijn persoonlijke blog. Een nieuwe Instagram-foto levert het bewijs dat de collectie intussen flink vorm krijgt.

Na Fashionata blogster Sofie Valkiers is het de beurt aan Gentenaar Cesar Casier om met het Antwerpse modehuis Essentiel in zee te gaan. Hoewel de collectie van Valkiers zich tot vrouwenkledij beperkte, zal het topmodel voor mannen en vrouwen (!) ontwerpen. Meer nog, sommige ontwerpen uit de 28-delige collectie kunnen zowel door mannen als vrouwen gedragen worden.

Op de  schetsen die Cesar via zijn Instagram-account deelde,  zien we onder meer een stoere perfecto, een superskinny jeans en een koket rokje. Aan ELLE.be geeft het model nog meer prijs: 'De collectie bevat verder verschillende T-shirts, sweaters, laarsjes en jasjes in leder. Het is de bedoeling dat de lijn een weerspiegeling van mijn eigen kleerkast wordt.', aldus Casier.

Hoe zou hij de stijl in zijn eigen kleerkast omschrijven? 'Rock 'n roll-chic met streetstyle invloeden uit New York. Ook de stijl van vrouwelijke modellen zorgde voor de nodige inspiratie.'

Toch hoef je zelf helemaal geen model zijn om een stuk uit Cesars capsulecollectie in huis te halen. 'Helemaal niet, deze collectie heeft voor elk wat wils!', aldus het meest aantrekkelijke exportproduct uit de Arteveldestad.
Wij zal alvast benieuwd naar het resultaat van deze Gent-Antwerpen mash-up met een vleugje New York.

cesarcasieressentiel
Instagram Cesar Casier

cesaressentiel