Waar laat je een echt kostuum maken?

Gepubliceerd op 7 juni 2016 door Isabelle
Waar laat je een echt kostuum maken?RYAN GOSLING as Sgt. Jerry Wooters in Warner Bros. Pictures’ and Village Roadshow Pictures’ drama “GANGSTER SQUAD,” a Warner Bros. Pictures release.

Het trouwseizoen staat voor de deur en dat betekent: mannen in pak! 

Vergeet de haastig bijeen gescharrelde broek en blazer. Dit jaar pak je het voor één keer echt goed aan en steek je je man in een prachtig kostuum op maat -je zou verbaasd zijn hoe sexy het resultaat is. Toegegeven, het lijkt ingewikkeld met de duizenden opties knopen en kraaglijnen -om nog maar van het maatwerk zelf te zwijgen- maar gelukkig moet jij niet al teveel (denk)werk doen. In deze gespecialiseerde boetieks word je van A tot Z geholpen richting dat razend sexy, verrassend betaalbare kostuum:

1/

Les Nouveaux Ateliers

Les Nouveaux Ateliers

Je kan ten eerste bij Les Nouveaux Ateliers terecht, waar je man in een fantastisch leuke, futuristische machine wordt gestoken die hem van top tot teen opmeet. Het toestel kan op één minuut tijd zo'n 200 meetpunten opnemen en maakt op basis daarvan een 3D-tekening van je man. Op die manier wordt een kostuum ontworpen dat bijna letterlijk op zijn lijf is geschreven. Je kan werken op basis van een bestaand kostuum uit de huiscollectie of gewoon helemaal van nul beginnen. Een superscanner die een splinternieuw maatpak uitspuwt? James Bonderig kan het niet!

Online kan je alvast aan de slag met (virtuele) naald en draad, voor een passage in de vliegkostuummachien moet je in de winkel zelf terecht: Square Frère Orban 7, 1040 Brussel.

 

2/

A/MG Suits

unnamed

Nieuwkomer A/MG Suits staat dan weer voor halfmaatwerk -tromgeroffel...- aan huis! Hoe het werkt? Je persoonlijke A/MG kleermaker komt na afspraak langs waar en wanneer je wil (thuis, op kantoor, bij de schoonouders,...) om de verschillende modellen voor te stellen en je maten op te meten. Nadat je beslist hebt, word je made-to-measure kostuum maximum 3 weken later geleverd. Leuk extraatje: er is geen aankoopverplichting én je kan een fitting met enkele vrienden hosten -het is weer eens wat anders dan een Tupperware party... Nog meer goed nieuws: vanaf volgend seizoen is de dienst ook beschikbaar voor vrouwen!

3/

HD_deu_285

Mag er een hoek af? Dan is er natuurlijk ook Cafe Costume. De Belgische trots behoeft geen introductie meer: kenners weten dat ze er terecht kunnen voor picco bello maatwerk, nieuwe klanten ontdekken er met grote ogen de originele prints, creaties en thema's (dit voorjaar is dat Magritte!) van de kostuumspecialist. Last but not least: de winkels van het label zijn surrealistisch mooi en een bezoekje waard op zich.