10 dingen die je niet wist over Friends’ Ugly Naked Guy

Gepubliceerd op 2 juni 2016 door Isabelle
10 dingen die je niet wist over Friends’ Ugly Naked Guy

De TV-mysteries raken tegenwoordig aan een razend tempo opgelost. Na de onthulling van Marlèneke uit Samson & Gert stapt opnieuw een geliefd personage uit de schaduw. Zet je schrap voor niemand minder dan de Ugly Naked Guy! 

Wie? Trouwe Friends kijkers waren tien seizoenen lang getuige van de verafschuwde gezichten van Ross, Monica en co telkens hun nogal free-spirited overbuurman in adamskostuum door zijn appartement huppelde. Door de jaren heen werd met mondjesmaat info over hem gelost, waardoor we ondertussen een redelijk volledig profiel van de man hebben. Dit moet je weten over 's werelds bekendste anonieme TV-buurman:

1/

10 dingen die je niet wist over Ugly Naked Guy 2

1. UNG is niet altijd lelijk geweest, integendeel: in The One With The Flashback vertelt Phoebe de groep dat hij ooit een cute naked guy was, maar dat hij in 1993 plotsklaps zwaarlijvig is geworden.

2. UNG leeft in een appartement dat tegenover en net iets lager dan dat van Monica en Rachel ligt. Op die manier kan de groep binnen kijken en daar lijkt hij geen probleem mee te hebben. Het gros van zijn tijd voert UNG met de gordijnen wijd open huishoudelijke klusjes uit (uiteraard in zijn blootje), maar hij werd ook al „betrapt” op trainen met zijn Thighmaster, kaarsjes maken en ooit ging hij per ongeluk op zijn kat zitten -Joeys reactie daarop: „dat arme dier zag nooit die gigantische billen aankomen…”

2/

10 dingen die je niet wist over ugly naked guy 5

3. In één aflevering ontdekken de Friends dat UNG een begenadigd cello speler is.

4. Wie denkt dat UNG single is, heeft het goed fout. Tijdens één van de vele Thanksgiving feestjes van de groep, ontdekken ze dat hij een ugly naked gal heeft, met wie hij aan ugly naked dancing doet.

3/

10 dingen die je niet wist over Ugly Naked Guy 3

5. UNG slaapt in een hangmat onder zijn raam. Uiteraard naakt.

6. UNG komt in het totaal drie keer in beeld -maar steeds langs de achterkant gefilmd: één keer wanneer hij (misschien) dood is, één keer wanneer Ross bij hem aanbelt en één keer wanneer diezelfde Ross bij hem op de thee komt.

4/

10 dingen die je niet wist over Ugly Naked Guy 1

7. Paniek alom in The One With The Giant Poking Device: Phoebe ziet UNG slapen en denkt dat hij dood is -aangezien ze gelooft dat ze vervloekt is en telkens ze van de tandarts komt iemand zal sterven. De groep schiet meteen in actie en knutselt met een lading chopsticks een gigantische stok in elkaar, bedoeling is UNG door het open raam te porren om te zien of hij toch nog wakker wordt.

8. Na enkele jaren raakt bekend dat UNG op verhuizen staat, waarop de Friends alles doen om Ross in zijn appartement te parkeren -ook hij kijkt graag binnen bij Rachel en Monica en vice versa… Dat blijkt moeilijker dan verwacht. Uiteindelijk koopt Ross de man om door cakejes met hem te delen. In zijn nakie. Dat gebeurt in The One Where Everybody Finds Out:

Joey: „Hé kijk, UNG heeft een ugly nakend friend!”

Rachel: „Mijn God, maar dat is onze vriend, dat is ugly naked Ross!!!”

5/

10 dingen die je niet wist over ugly naked guy 6
@HuffingtonPost

9. De identiteit van de acteur achter UNG is eindelijk bekend. Het personage speelde een significante rol in Friends, maar nooit werd zijn ware gezicht met de wereld gedeeld. Tot nu dus: een reporter van het Amerikaanse Huffington Post zocht jarenlang naar de originele UNG en kwam uiteindelijk bij acteur Jon Haugen terecht. Die laatste liet zich in een interview met het blad lovend uit over zijn glansrol in ‚s werelds populairste sitcom: „Het waren de beste jaren van mijn leven, ik was the man!”

10. UNG is nooit naakt geweest! Haugen verklapt in het interview ook dat hij alle scènes doodleuk in zijn boxershort opnam en zijn ogenschijnlijke naaktheid te danken is aan de special effects afdeling van Friends. Ook David Schwimmer -aka Ross- weigerde volledig uit de kleren te gaan. Hun beruchte cake scène gebeurde dus doodleuk in onderbroek. "Het was nogal intimiderend, we aten onze muffins in stilte én in onderbroek, terwijl een crew van 500 man onze minste beweging gadesloeg."

Dat. Weten.We.Dan.Ook.Weer! 

Meer Friends weetjes? Ontdek hier hoe de serie normaal had moeten eindigen (schok!) en wie oorspronkelijk de iconische rollen van Rachel, Phoebe en co zouden vertolken.